Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Damesko-tjuv slo til mot Anette igjen

Lot sølvtøyet ligge. Tok fem par sko med tupp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tjuven tar seg inn i private hus, men lar alle verdigjenstander stå. Inntrengeren bryr seg bare om damesko!

- Vi er rimelig fortvilet. Vi regner med at det er noe litt sykt siden det ikke er noe annet som er fjernet.

Det er ubehagelig å vite at noen har vært inne i huset ditt og åpnet skap. Det er ekkelt at folk har vært inne på soverommet og snoket i skapene, sier Anette Østensen i Haugesund til Haugesunds Avis.

Nå savner hun fem par damesko, alle med høye hæler. Datterens ballkjole og noen topper er også borte. Tjuven har vært på ferde nyttårsaften, mens familien var borte på nyttårsfeiring.

Det er tredje gang Anette Østensen utsettes for damesko-tjuven, hun har mistet 16 par sko. I fjor vår ble en mann dømt for tredje gang for å ha stjålet sko og andre effekter fra til sammen 19 kvinner på Haugalandet, skriver lokalavisa.

Politiet etterforsker

Etterforskningsleder Harald Berge ved Haugesund politikontor sier at de er obs på at en innbruddstjuv med spesielle interesser er på ferde igjen.

- Vi har diskutert saken og vil se hva vi skal gjøre. Saken er spesiell og selvsagt veldig ubehagelig for dem som rammes. Vi har hatt noen tilfeller av dette før, og gjør oss jo noen tanker om hvem som står bak, sier Berge til Dagbladet.no.

GÅR ETTER HÆLER OG SPISS TUPP:  Sko-tyven slo til i Haugesund. Foto: AGNETE BRUN
GÅR ETTER HÆLER OG SPISS TUPP: Sko-tyven slo til i Haugesund. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Berge legger til at ingen er mistenkt for det siste forholdet, og så langt er ingen innkalt til avhør.

- Det er vanskelig å kunne bevise noe i en slik sak, sier etterforskningslederen.

Rørte ikke sølvtøy og datautstyr

Ved tidligere tilfeller har inntrengeren tatt seg inn i huset via taket. Familien Østensen har mistanke om at tjuven har fått tak i nøkkel til huset deres. Derfor er låsesmed kontaktet og i dag skiftes låsene.

Tjuven har latt smykkeskrinet stå og brydde seg ikke om vin og konjakk som sto framme på kjøkkenbordet.

Datautstyr er urørt, skuffer med sølvtøy er ikke åpnet. Damesko, helst sko mer spiss tuipp og høye hæler, er alltid målet for den ukjente innbruddstjuven på Haugalandet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!