Damper av sex

Rydd plass på badehylla! Damene i Dagbladets ekspertpanel har kåret årets herreparfyme. Duften av Davidoffs Cool Water forførte dem fullstendig. - Denne oser av sex. Den er frekk og leken, sier testjentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stor test av herredufter

Elisa Røtterud, kjent som seg selv fra Robinsonekspedisjonen, vet alt om menn som lukter vondt.

- Flere uker uten dopapir har gjort meg ganske herdet, sier hun.

Sammen med sjefredaktør i Henne, Ellen Arnstad, og art director i Bold TBWA Reklamebyrå, Stephanie Dumont, stilte hun med nypusset nese som sniffer i årets uhøytidelige kåring.

Ingen av damene visste hva de luktet på, og de fire mannspersonene som stilte halsgrop, armer og brystkasse tilgjengelig for damene, ble tydelig overrumplet av deres støyende entusiasme.

Strenge

- Lukten må markere noe, ha karakter! Hele meningen er at den skal sette deg i en stemning, sier Stephanie.

Så lenge mannen ikke stinker sur svette, er duften av uparfymert mann en av hennes favoritter.

- Han må i hvert fall ikke være sterilt og klinisk ren, fnyser hun.

Ellen Arnstad er glad for at menn i større grad krever plass på badet. Men hun syns de trenger en skikkelig innføring av riktig bruk av kjøpedufter.

- Det blir helt feil med en lukt under armene og en annen på halsen, sier hun, og løfter armen på en av gutta for å sjekke.

Damene innrømmer at de var ganske strenge i karaktergivingen. Dessuten ble de litt forvirret av alle luktene, og etter hvert ble det vanskelig å skille den ene fra den andre.

- Men jevnt over lukter de ganske likt uansett, mener Stephanie. Hun savnet den litt sære lukten som virkelig fortalte noe om mannen som bærer den.

Ikke puslete

Oscar Halvorsen er medeier i herreparfymeriet Mancare på Frogner, der testen ble gjort. Han kan fortelle at trenden er at flere velger rene parfymer framfor aftershave og deo-sticks.

- Det er ikke lenger puslete og flaut for menn å kjøpe parfyme, sier han, og understreker at kundekretsen består av stort sett alle typer menn - unge som gamle.

- Lukten skal ikke være prangende. Den skal heller være forsiktig, men lukte mer når du har hatt den på en stund, sier Halvorsen.

MORO MED MANNELUKT: - Herlig! sier Dagbladets ekspertpanel til Børre O. Haugli. Panelet bestod av Stephanie Dumont, Ellen Arnstad og Elisa Røtterud.