Jaktulykker:

Dan (50) ble skutt under elgjakta

Skuddet som traff Dan Eriksson gikk rett gjennom kroppen hans. 50-åringen mener det var ren flaks at han overlevde da jaktkollegaen skjøt ham ved en feiltakelse.

JEGER: Det var dagen før nyttårsaften 2017 at Dan Eriksson ble truffet av skuddet som nesten tok livet av ham. Foto: Shara Lundin
JEGER: Det var dagen før nyttårsaften 2017 at Dan Eriksson ble truffet av skuddet som nesten tok livet av ham. Foto: Shara Lundin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg forsto umiddelbart at jeg var skutt. Jeg hørte smellet, og kroppen ble på et vis satt direkte i sjokk. Det gjorde vondt, men smertene var ikke ekstreme.

Dan Eriksson (50) tar oss med tilbake til den 30. desember 2017, til Uppsala i Sverige, og øyeblikket da en annen elgjeger hadde skutt ham ved en feiltakelse.

Eriksson var livredd for å bli skutt igjen. Hans første reaksjon ble derfor å flykte.

- Jeg forsøkte å løpe, men høyrebeinet mitt fungerte ikke, så etter sju meter havnet jeg i ei grøft. I en form for panikk havnet jeg der, sier han til Dagbladet.

Han sto på knærne og tittet opp. Han kunne ikke se elgjegeren som akkurat hadde skutt ham. Deretter så han ned på seg selv, og oppdaget at han blødde kraftig. Fortsatt visste han ikke hvor ille det var.

- Jeg ropte inn i jaktradioen at jeg var skutt, at de måtte ringe ambulanse og helikopter. Så forsøkte jeg å finne ut av hva som hadde skjedd.

- Jeg stakk hendene ned i buksa. Det var blod, avføring og tarm. Deretter oppdaget jeg inngangssåret i lysken, og innså at løpet var kjørt. Jeg kapitulerte med tankene «dette kommer ikke til å gå, jeg kan ikke klare dette».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer