Dan Uzans far hyllet fredsringen i Oslo. Nå deltar han i København

Nøyaktig en måned etter angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har sagt han vil komme, fordi det betyr ekstra mye når det er en ung dansk mann med palestinsk bakgrunn som har tatt intitiativet, sier arrangør Niddal El-Jabri til danske TV 2.

Rett etter terrorangrepet ble det initiert for første gang. Den gangen sa politiet nei av sikkerhetsgrunner. Men nå vurderte de de annerledes. Én måned etter terrorangrepet blir det altså en fredens ring i dag klokka 14.

- Det er viktig å få understreket at når vi stiller oss opp foran synagogen, er det for å markere at danske jøder ikke skal måtte stå til ansvar for det som skjer i Israel og Palestina, sier El-Jabri.

Rørende øyeblikk
Da Fredens ring ble arrangert i Oslo rørte det mange da rabbiner Michael Melchior fortalte om møtet med Dan Uzans far.

«Han omfavnet meg og begynte å gråte. Og sa til meg: - Du må si til de unge muslimene i Norge at de har gitt meg håp. De har gitt meg enn grunn til å leve, til å fortsette å leve. Kanskje det var en mening i min sønn død. Kanskje det gir grunn til liv i fremtiden»

I dag får han være med på det samme i København.

BLOMSTERHAV:  37 år gamle Dan Uzan sto som vakt for en Bat Mitzvah da han ble skutt og drept av mannen som sto bak København-terroren. Foto: Thomas Lekfeldt / AFP / NTB Scanpix
BLOMSTERHAV: 37 år gamle Dan Uzan sto som vakt for en Bat Mitzvah da han ble skutt og drept av mannen som sto bak København-terroren. Foto: Thomas Lekfeldt / AFP / NTB Scanpix Vis mer