Dan Vigbjørn (62) døde i eksplosjonen i Fredrikstad

Lunner-mannen utførte vedlikehold på propananlegget til Mills-fabrikken da ulykken skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Brannvesenet i Fredrikstad kan etter undersøkelser konstatere at eksplosjonsfaren nå er over etter gasseksplosjonen som skjedde ved 16.15-tiden i dag.

- Den omkomne er 62 år gamle Dan Vigbjørn Larsen fra Lunner kommune i Oppland, og er tilknyttet et firma som utførte vedlikehold på stedet, opplyser pressekontakt Sven Roger Gundersen ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonssentralen opplyser at de pårørende er varslet.

To forbipasserende En av de tre som ble skadd i ulykken var også tilknyttet vedlikeholdsarbeidet, mens de to andre var tilfeldig forbipasserende.

Det er knyttet en del eksperter til politiets arbeid på stedet, blant annet kompetanse fra bombegruppen ved Oslo politidistrikt.

- Vi har begynt arbeidet med å finne en årsakssammenheng, sier Gundersen.

Flytter ødelagt konstruksjon Politioverbetjent Terje Marstad er på stedet, og forteller til Dagbladet at de nå vil flytte på en ødelagt konstruksjon for å forsikre seg om at det ikke ligger noen der.

- Vi har ingen grunn til å tro det, men vi gjør det for sikkerhets skyld, sier Marstad til Dagbladet.

- Vi er godt i gang med å kartlegge åstedet. Det er store skader på nærliggende bygninger, så vi kan slå fast at eksplosjonen var kraftig. Akkurat hvor stort omfanget var og hvor store mengder gass som forårsaket dette er noe vi skal prøve å finne ut av, sier han videre.

I forbindelse vedlikehold Han forteller at Larsen gjorde planlagt vedlikehold på propananlegget.

GASSEKSPLOSJON: Grafikken over viser hvor eksplosjonen inntraff. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
GASSEKSPLOSJON: Grafikken over viser hvor eksplosjonen inntraff. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

- Vi antar med ganske stor sikkerhet at det har noe med vedlikeholdet å gjøre, men vi kan ikke slå det 100 prosent fast før vi har gjort undersøkelser, sier Marstad.

Han forteller at de nå står foran omfattende åstedsarbeid.

Selv om eksplosjonsfaren er over har politiet opprettet en sikkerhetsradius på 100 meter. Politiet vil også ha vakt på stedet slik ingen uvedkomne kan komme i nærheten.

I RUINER: Propananlegget på Mills-fabrikken ligger her i ruiner etter eksplosjoner. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
I RUINER: Propananlegget på Mills-fabrikken ligger her i ruiner etter eksplosjoner. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer