<strong>MEDISINMANN:</strong> Moren Colleen sa i retten at sønnen Daniel Hauser er medisinmann. Foto: AP/SCANPIX
MEDISINMANN: Moren Colleen sa i retten at sønnen Daniel Hauser er medisinmann. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Daniel (13) vil helbrede kreft med kosttilskudd

Men dommeren har beordret medisinsk behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): 13 år gamle Daniel Hauser er kreftsyk, men foreldrene hans nekter å la ham få medisinsk behandling.
I stedet vil de gi ham alternativ behandling som er i tråd med familiens religion.

Enkelt å behandle
Nå har en dommer i Minnesota bestemt at 13-åringen skal få medisinsk behandling. Kreften Daniel har er enkel å behandle, skriver AP.

Doktor Bruce Bostrom som har behandlet Daniel mener det bare er fem prosent sjanse for at han overlever dersom han ikke fortsetter med behandlingen.
Ifølge AP er det 90 prosent sjanse for at han overlever dersom han får behandling.

Dommer John Rodenberg skriver i kjennelsen at gutten har blitt «medisinsk neglisjert» og at han må få hjelp av barnevernet.

Foreløpig får foreldrene ha ansvaret for sin kreftsyke sønn, men de har fått en frist til 19. mai hvor de må velge en lege som skal behandle gutten. Dessuten må de få sendt ham til røntgen.

«Han tror ikke han er syk på det nåværende tidspunkt. Faktum er at han er veldig syk på det nåværende tidspunkt» heter det i kjennelsen, ifølge Fox.

Tror kosttilskudd vil helbrede
Daniel fikk diagnosen i februar men etter den første cellegiftbehandlingen satte foreldrene og gutten selv foten ned. Moren Colleen har sagt i retten at gutten ikke ville ta behandlingen av religiøse årsaker. Familien tilhører Nemenhah Band, en religiøs gruppe som er basert i Missouri.

De tror at ved hjelp av kosttilskudd og andre alternative behandlinger vil kreften slippe taket. Gruppen mener gamle indianertradisjoner vil få gutten frisk igjen.

- Uheldig kjennelse
Foreldrene har foreløpig ikke kommentert kjennelsen. Advokaten deres Philip Elbert har forsøkt å ringe dem i Sleepy Eye sørvest i Minnesota men har ikke fått tak i dem til nå.
Han sier til AP at kjennelsen er uheldig for familien.

Familien har åtte barn og moren Colleen har sagt i retten at sønnen er medisinmann og ansett som en eldre i Nemenhah Band. 13-åringen kan verken lese eller skrive.
- Min sønn er ikke i noen medisinsk fare akkurat nå, sa hun da hun vitnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer