Daniel (14) var ute med metalldetektoren. Fant tysk krigsfly og død pilot på tomta

- Det var rimelig vilt. 

UTROLIG FUNN: Daniel Kristensen (14) ville se om det var noe hold i farfars historie. Det kan man mildt sagt si at det var. Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark / NTB Scanpix
UTROLIG FUNN: Daniel Kristensen (14) ville se om det var noe hold i farfars historie. Det kan man mildt sagt si at det var. Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Historien er nesten for god til å være sann. Men bare nesten.

Det virket også utrolig for danske Daniel Kristensen (14) og faren, som med hjelp av en metalldetektor fant et tysk krigsfly med en død flyger og ammunisjon fra andre verdenskrig i en myr på familiens tomt.

- Da jeg var barn fortalte min farfar meg at det hadde styrtet et fly her under andre verdenskrig. Tyskerne hadde vært på området og ryddet opp, så vi trodde bare at vi kanskje kunne være heldige å finne noen vrakdeler, sier 14-åringen til dansk TV 2.

Etter å først ha funnet noen metallgjenstander i myra, begynte far og sønn å grave dypere. For hver centimeter de gravde nedover, ble det stadig mer åpenbart nettopp hvor sensasjonelt funnet deres var.

- Til slutt fant vi også noen beinrester. Det var da vi kontaktet myndighetene, sier Klaus Kristensen, guttens far, til tv-kanalen.

- Rimelig vilt

Han beskriver flyet som en pil, som hadde boret seg ned i jorden. Familien har brukt området som landbruksjord i 40 år, uten noen anelse om at hva som skjulte seg under bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer