SKYTESPILL: I «Halo»-serien prøver du å hindre Covenant, en militær allianse av invaderende fremmede raser, i å ta over jorda. Skjermdump: HALO3.COM
SKYTESPILL: I «Halo»-serien prøver du å hindre Covenant, en militær allianse av invaderende fremmede raser, i å ta over jorda. Skjermdump: HALO3.COMVis mer

Daniel (17) ble fratatt skytespill - skjøt foreldrene

Var avhengig av «Halo 3».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daniel Petric (17) ble fratatt det populære skytespillet «Halo 3» av foreldrene. Derfor skjøt han dem begge, har retten i Elyria i Ohio kommet til. Nå risikerer gutten å måtte tilbringe resten av livet i fengsel, melder BBC News.

Moren døde under skytingen, mens faren overlevde, selv om han ble truffet i hodet.

- Sinnssyk
Petrics forsvarere kjørte under rettssaken hardt på at gutten var strafferettslig utilregnelig da han i oktober 2007 brukte farens nøkkel til å åpne boksen der det beslaglagte spillet lå - sammen med en pistol. Aktoratet, derimot, var av oppfatningen at 17-åringen i flere uker planla å drepe foreldrene av sinne over å bli fratatt det kjære spillet, der man skyter invaderende romvesener.

Faren Mark Petric, som er pastor i en frikirkemenighet, fortalte i vitneboksen at sønnen kom inn i rommet og ba foreldrene lukke øynene, fordi han hadde «en overraskelse» til dem. I stedet for å få en hyggelig overraskelse ble han altså skutt av Daniel, som ifølge aktor prøvde å få det til å se ut som selvmord ved å legge pistolen i hånda på faren.

Ifølge en av forsvarerne, James Kersey, var eksemplaret av «Halo 3» det eneste Daniel tok med seg under flukten fra familiehjemmet, skriver AP.

Dømt som voksen
På tross av forsvarets påstand om sinnssykdom ble 17-åringen dømt som en voksen, og risikerer altså livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse.

- Jeg tror fullt og helt at Daniel Petric under planleggingen ikke hadde noen forestilling om at foreldrene ville være døde for alltid dersom han drepte dem, sa dommer James Burge og sa seg dermed langt på vei enig i at gutten hadde en svært vridd virkelighetssans under drapet. Likevel avviste han altså forsvarets påstand om sinnssykdom.

Microsoft eier opphavsrettighetene til det svært populære Xbox-spillet. Selskapet avviser å kommentere saken bortsett fra erklæringen «Vi er oppmerksomme på situasjonen, og det er en tragisk sak».

IKKE SINNSSYK: Daniel Petric (17) ble funnet skyldig i å ha planlagt å drepe foreldrene etter at de tok fra ham ekspemplaret av «Halo 3». Selv om dommeren fant gutten sterkt preget av spillverdenen, avviste han forsvarets påstand om strafferettslig utilregnelighet. Petric ble dermed dømt og kan måtte tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: TONY DEJAK/AP/SCANPIX
IKKE SINNSSYK: Daniel Petric (17) ble funnet skyldig i å ha planlagt å drepe foreldrene etter at de tok fra ham ekspemplaret av «Halo 3». Selv om dommeren fant gutten sterkt preget av spillverdenen, avviste han forsvarets påstand om strafferettslig utilregnelighet. Petric ble dermed dømt og kan måtte tilbringe resten av livet i fengsel. Foto: TONY DEJAK/AP/SCANPIX Vis mer