Daniel (20) ble slått og kastet ut hjemmefra fordi han er homofil

Takket være video av hendelsen har han nå fått over en halv million i donasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor høst hadde Daniel Ashley Pierce (20) fra Kennesaw i den amerikanske delstaten Georgia endelig tatt mot til seg, og bestemte seg for å fortelle familien sin at han er homofil.

Det ble ikke godt mottatt, og familien ville ikke akseptere 20-åringens legning.

I sommer ville foreldrene og bestemoren derfor ta en «alvorsprat» med Daniel om legningen hans. Det endte med at 20-åringen ble kastet ut av hjemmet sitt, fordi familien nektet å støtte ham som homofil.

Fordi situasjonen hjemme var vanskelig etter at Daniel kom ut av skapet, bestemte han seg for å filme konfrontasjonen i sommer.

- Jeg ville være sikker på at jeg hadde bevis i tilfelle noe skulle skje, sier han til Huffington Post.

Videoen, som du kan se øverst i saken, viser hvordan han må forsvare sin homofile legning overfor de tre, og at det hele ender i at de sier at han ikke lenger får bo under deres tak om han «har bestemt seg for å være homo».

Blir slått og kastet ut Underveis i samtalen anklager familien Daniel for å ha tatt et valg om å være homofil. Han forklarer at homofili ikke er et valg, men en del av hans personlighet og at han antakelig har vært homofil siden han ble født.

Han understreker at dette er vitenskapelig bevist.

«Du kan snakke om vitenskap så mye du vil, men jeg snakker fra Guds ord. Siden du har valgt dette vil vi ikke støtte deg lenger. Du må flytte ut og finne deg et nytt sted og bo. For jeg vil ikke at folk skal tro at jeg støtter ditt valg,» sier stemoren i videoen.

Diskusjonen blir etter hvert mer og mer høylytt, og ender med at det som tilsynelatende er bestemoren går til fysisk angrep på 20-åringen, mens flere roper skjellsord mot ham og sier at noe er galt med ham.

- Overveldet av støtten Videoen ble lastet opp på Youtube i slutten av august, og har i skrivende stund blitt sett over seks millioner ganger. Den har også fått mye oppmerksomhet i utenlandske medier.

Etter at Daniel ble kastet ut hjemmefra, opprettet kjæresten et fond for ham på GoFoundMe. På litt over to uker har over 3 500 mennesker donert til sammen over 90 000 amerikanske dollar, tilsvarende rundt en halv million norske kroner, i støtte til 20-åringen.

- Jeg ble bokstavelig talt banket og kastet ut av hjemmet mitt som 19-åring. De tok fra meg alt, og jeg vil bruke disse pengene til basisting, som bøker, en seng, medisiner og transport. Jeg vil også gi bort en del av pengene til andre ungdommer som er i samme situasjon som meg, skriver han på fondets nettside.

Nå har Daniel stengt fondet, og oppfordrer folk til å i stedet donere penger til organisasjonen Lost-n-Found, som hjelper hjemløse homofile med å få et sted å bo.

- Dette har vært en tøff tid for meg, og jeg er overveldet over at så mange har vist meg så stor støtte og sjenerøsitet. Akkurat nå er jeg trygg, og trenger tid til å tenke ut hva jeg skal gjøre videre i livet mitt.