RETURNERTE ETTER CORONAVIRUSET: Daniel Thorson hadde levd isolert i et buddhistisk samfunn under coronapandemien. Foto. Twitter
RETURNERTE ETTER CORONAVIRUSET: Daniel Thorson hadde levd isolert i et buddhistisk samfunn under coronapandemien. Foto. Twitter Vis mer

Daniel (33) sjokkert: «Har jeg misset noe?»

Daniel Thorson hadde vært isolert på et buddhistisk «silent retreat» under coronapandemien. Verden som møtte ham var en helt annen enn den han forlot.

Publisert

«Har jeg misset noe?»

Det skrev 33 år gamle Daniel Thorson på Twitter da han returnerte til samfunnet etter 75 dager i isolasjon på et buddhistisk samfunn i Vermont, USA, ifølge Boston News.

Han visste at noe pågikk, men ikke omfanget.

For den verdenen som møtte ham var en helt annen enn den han forlot. I løpet av disse månedene hadde et nytt kapittel i verdenshistorien blitt skrevet.

- Frykt og angst

Det var om morgenen den 23. mai at amerikaneren forlot et såkalt «silent retreat» og returnerte til samfunnet etter to og en halv måned.

I mellomtida hadde landegrenser blitt stengt og flytrafikken så å si blitt lagt død. Store deler av samfunnet var blitt stengt fullstendig ned og coronaviruset hadde tatt livet av flere hundre tusen mennesker på verdensbasis.

Thorson, som til vanlig driver podkast og er en aktiv filosof på nettet, skjønte raskt at det var mer enn hans eget ytre som hadde endret seg.

Etter at han forlot meditasjonssenteret gledet han seg nemlig til litt menneskelig kontakt igjen, forteller han til Boston News. Men 33-åringen kjente ikke til begrepet sosial distansering.

Det som møtte den kontaktsyke mannen på et supermarked langs veien, var frykt og angst fra de andre personene rundt ham, forteller han.

- Da jeg gikk inn i et hjørne på supermarkedet, og noen andre var der, spratt de tilbake som ved en rekyl, sier Thorson.

- Kollektivt traume

Da han forlot meditasjonssenteret, ble han advart om at han skulle vende tilbake til et samfunn som forsøker å kare seg tilbake til normalen etter en pandemi.

Men hva betyr egentlig det når man ikke har opplevd det før?

Det tok ikke lang tid før 33-åringen skjønte at han hadde gått glipp av noe stort, og at så å si alt hadde dreid seg om coronaviruset og den dødelige sykdommen viruset kunne lede til.

- Mens jeg var på retreaten har det vært en kollektiv traumatisk følelsesmessig opplevelse, som jeg ikke har vært en del av, sier han til avisa.

Den dag i dag ikke har kommet seg gjennom all informasjonen, forklarer han til avisa, men tror likevel ikke at han verken klarer eller ønsker det.

- På meg virker det som det er en er én konsensus der ute, som alle deler. Det er at uansett hva som skjedde i løpet av de tre siste månedene, er dette en av de mest betydningsfulle hendelsene i moderne historie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer