Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Daniel (45) var fanget i flere timer med bare nesa over vannet

- Legendarisk innsats, av en legendarisk mann.

KJEMPET FOR LIVET: Australieren Daniel Miller (45) ble sittende fast i flere timer, fanget under den voldsomme vekta fra den tre tonn tunge gravemaskinen - og med bare nesa over vannet.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Caters News / NTB Scanpix</span>
KJEMPET FOR LIVET: Australieren Daniel Miller (45) ble sittende fast i flere timer, fanget under den voldsomme vekta fra den tre tonn tunge gravemaskinen - og med bare nesa over vannet.  Foto: Caters News / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Australieren Daniel Miller (45) kjempet med all sin makt for å overleve, etter at gravemaskinen han satt i tippet ut i en dam på eiendommen hans i Charlotte Bay.

Der ble han sittende fast i flere timer, fanget under den voldsomme vekta fra den tre tonn tunge gravemaskinen - og med bare nesa over vannet.

- Bare deler av ansiktet hans var over vannet. Bare nesa og toppen av hodet var over vannet. Han har vært ekstremt heldig som overlevde, sier politisjef Neil Stephens til australske Nine News.

FANGET I OVER TO TIMER: Redningsmannskaper brukte to timer på å redde mannen ut av vannet, etter at uhellet ble oppdaget. Det er uklart hvor lenge han hadde ligget i vannet da han ble funnet. Foto: Caters News / NTB Scanpix
FANGET I OVER TO TIMER: Redningsmannskaper brukte to timer på å redde mannen ut av vannet, etter at uhellet ble oppdaget. Det er uklart hvor lenge han hadde ligget i vannet da han ble funnet. Foto: Caters News / NTB Scanpix Vis mer

- Utrolig

Det var en nabo som hørte Millers skrik, som varslet nødetatene.

Redningsmannskaper fra det lokale brannvesenet tømte ut store vannmasser, før de selv hoppet ut i vannet for å redde 45-åringen. Hele redningsaksjonen pågikk i rundt to timer.

- Det er utrolig hvordan han klarte å holde ryggen utstrekt så han kunne holde nesa over vannet, i så mange timer. Jeg vet ikke hvordan han klarte det, men han hadde åpenbart en sterk overlevelsesvilje, sier brannkonstabel Steve Howard til den samme kanalen.

Australieren ble flydd med helikopter til et sykehus i byen Newcastle, der han nå mottar behandling for hypotermi og mindre ryggskader.

- Handler ikke om flaks

Mannens kone, Saimaa Miller, har selv delt historien på Facebook, der hun også takker venner, naboer og redningsarbeidere «for deres utrolige innsats».

- Dan har det bra. Han var fanget... med bare nesa og panna over vannet, med den fulle vekta av gravemaskinen over ryggen. Samtidig som den bløte grunnen i dammen sakte men sikkert ga etter.

- Det var bokstavelig talt ren mental styrke og viljen til å overleve som fikk ham gjennom dette, i tilleg til at han er i god fysisk form. Dette hadde ikke noe med flaks å gjøre, skriver kona, og legger til:

- Legendarisk innsats, av en legendarisk mann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling