Daniel sloss for Linns liv

I kampen for å berge Linns liv ble Daniel Mikkelborg (25) selv slått i hodet med øks og balltre. Han kom fra slåsskampen uten alvorlige men, men et dypt rift i panna der øksa traff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag sitter Daniel Mikkelborg på kjøkkenet hos moren hjemme i Halsa, mørbanket og med tunge tanker etter dramaet som utspant seg på Halsa Gjestegård lørdag kveld.

I kampen for å berge Linns liv ble han selv slått i hodet med øks og balltre. Han kom fra slåsskampen uten alvorlige men, men et dypt rift i panna der øksa traff, viser at utfallet lett kunne blitt et annet.

Voldsom kamp

Det første som skjedde da 28-åringen og hans 17 år gamle ledsager kom inn i leiligheten til de ti festdeltakerne, var ifølge Daniel at han slo til nå avdøde 16 år gamle Linn Charlott Nesblom.

- Jeg reiste meg instinktivt opp og gikk imellom, men da dro ... (navnet på 28-åringen) opp ei svart friluftsøks fra jakken. Han hogg etter meg, men jeg klarte å bøye meg unna, forteller Daniel Mikkelborg.

Men det voldsomme angrepet fra den kraftige og ett hode høyere 28-åringen var ikke over med det. Neste slag med øksa traff Daniel i panna på venstre side av hodet. Daniel klarte imidlertid å ta et grep i skaftet på øksa, og holdt fast. Med den ene hånden fikk han tak i en ståltermos som han slo i hodet på 28-åringen, uten at det brakte ham ut fatning.

28-åringen fikk hjelp

Deretter ble Daniel Mikkelborg liggende i sofaen med 28-åringen over seg. Begge tviholdt på øksa.

- Så ropte 28-åringen på den andre karen, og sa han skulle slå til meg. Det gjorde han også, med et balltre eller noe som så ut som et balltre, forteller Daniel.

Slaget fra balltreet gjorde at det svartnet for Daniel ett sekund eller to, men da han kom til seg selv igjen, holdt både han og 28-åringen fortsatt fast i øksa.

- Så tok 28-åringen fram kniven og sa han skulle kjøre den i meg om jeg ikke slapp, sier 25-åringen.

Prøvde å ringe

28-åringen begynte deretter å fjerne seg litt unna Daniel, som derfor slapp øksa. Deretter tok han opp mobiltelefonen sin for å varsle folk. Da 28-åringen så det, slo han mobiltelefonen ut av Daniels hånd, og deretter slo han Daniel på ny i hodet, denne gang med balltreet.

Den mørbankede 25-åringen tok seg da inn på badet, for å vaske vekk blodet som silte ned. Da han kort etter kom ut i stua igjen, var Linn Charlott Nesblom knivstukket, og begge de to inntrengerne var borte.

Daniel og to kamerater satte umiddelbart i gang med gjenopplivningsforsøk på Linn.

- De gjorde en fantastisk jobb, i hele 90 minutter. Helsepersonalet har sagt at hadde det vært mulig å redde Linn, ville det vi gjorde berget henne. Men det var ikke mulig, sier 25-åringen stille.

(NTB)

TUNGE TANKER: Tankene etter lørdagens grusomme opplevelse på Halsa er tunge for Daniel Mikkelborg (25). I kampen for å berge Linns liv ble han selv slått med både balltre og øks i hodet.