Danielsen dobbelspilte i Frp

Det suspenderte og utmeldte Frp-medlemmet Dag Danielsen hadde hemmelige møter med er annet politisk parti, før bråket mot ham startet i Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse opplysningene bekrefter Danielsen i et intervju med Nettavisen, og de blir også bekreftet av ledelsen i partiet Sosialdemokratene. Det var dette partiet Danielsen ville alliere seg med, og stille en Oslo-lista sammen med, dersom han ble skviset ut av Frp.

Dobbeltspill

Opplysningene som nå kommer fram smaker noe merkelig, med tanke på at Danielsen hele tiden bedyret at han jobbet for Frp, da det blåste som verst rundt ham. Dobbeltspillet får mange i Fremskrittspartiet til å reagere, blant annet generalsekretær Geir Mo.

- Man sitter ikke som stortingsrepresentant for ett parti og har møter med et annet parti, der man diskuterer listetoppen. Det at flere andre daværende medlemmer, med sentale verv i Oslo Frp deltok i møtevirksomheten, bekrefter at ryddeaksjonen i fylkeslaget var nødvendig, sier Mo til Nettavisen.

Ville endre partinavn

I kveld innrømmer Danielsen at han har hatt møter med Sosialdemokratene, men han nekter for at han har jobbet aktivt for å stable på bena en valgliste, som skulle direkte konkurrere med Frps liste i Oslo. Han innrømmer likevel at han har fått tilbud til å stille som førstekandidat på en alternativ liste, og at han fortsatte å ha hemmelige møter med Sosialdemokratene etter at suspensjonssaken mot ham begynte å rulle i Fremskrittspartiet.

- Man måtte vurdere hvilke alternativer men hadde hvis man ville fortsette med politisk virksomhet, er Danielsens svar på hvorfor møtevirksomheten fortsatte.

I februar ble samarbeidet med Sosialdemokratene brutt, blant annet fordi lederen av partiet ikke ønsket å endre partiets navn til Demokratene. Ifølge Nettavisen skal ikke stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen ha likt at ordet «sosial» var med i partiets navn.