Danielsen tapte igjen

Dag Danielsen og to andre suspenderte fra Fremskrittspartiet vant ikke fram med sin anke over kjennelsen i Oslo namsrett. Danielsen vil påkjære lagmannsrettens kjennelse til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett sluttet seg i dag til kjennelsen i Oslo namsrett på alle punkter, men økte saksomkostningene som namsretten påla den tapende part.

Lagmannsretten behandlet anken fra Dag Danielsen, Svein Arne Norddølum og Nils Christian Dahl, som alle ble suspendert av sentralstyret i Frp.

- Meget gledelig, sier Frp-formann Carl I. Hagen til NTB.

Hagen mener kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett bekrefter at domstoler ikke har noen rolle i partiers indre liv. Han regner nå med at saken er ute av verden.

I sin kjennelse slår lagmannsretten fast at kjæremålet ikke har ført fram. Dermed er sentralstyrets vedtak kjent gyldig også av lagmannsretten.

Før saken kom til lagmannsretten valgte de andre som førte saken i namsretten å trekke kjæremålet.

- Kjennelsen innebærer at Dag Danielsen ikke kan påberope seg noe lovverk for å få opphevet suspensjonen og dermed kunne stille som kandidat på stortingslisten fra Oslo, sier Frp-formann Hagen.

Etter lagmannsrettens kjennelse vil Danielsen være suspendert når nominasjonsmøtet samles 27. januar. Ifølge partiets vedtekter kan han da heller ikke stå på partiets stortingsvalgliste ved høstens valg.

Danielsen setter derimot sin lit til at Høyesterett vil rekke å avsi en kjennelse før nominasjonsmøtet, og tror at suspensjonen av ham blir opphevet.

- Jeg har håp om å få medhold i Høyesterett, ellers ville jeg ikke gått videre, sier han.

(NTB)

GIR SEG IKKE: Dag Danielsen vil ta supensjonssaken helt til Høyesterett. Her med sin bror, advokat Per Danielsen.Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer