Danielsen ut av stortingsgruppa

Stortingsrepresentant Dag Danielsen meldte seg i dag ut av Frp og trakk seg samtidig fra partiets gruppe. Dermed har KrF landets største partigruppe på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danielsens utmeldelse betyr at Frp blir henvist til tredjeplass i partistørrelse og i rettigheter på Stortinget.

Protest

Dag Danielsen meldte seg i dag ut av Frp, et parti han har vært medlem av siden 1981. Heretter blir han uavhengig representant på Stortinget. Han kom på tinget i 1997, og er medlem av utenrikskomiteen.

- Jeg er ikke glad for dette. Det er vemodig og trist, og det var ikke et enkelt valg å ta.

Danielsens begrunner utmeldelsen som en protest mot den behandlingen han har fått av partiets sentralstyre, og den holdningen partiet har hatt til nominasjonsprosessen i høst og vinter.

- Jeg mener Frp har beveget seg i en udemokratisk retning som jeg ikke kan støtte. Det gjelder både sentralstyrets håndtering av nominasjonene, men også suspenjonene og eksklusjonene, sier Danielsen til Dagbladet.no

Ikke lett

KrFs frontfigur Kjell Magne Bondevik sier at det ikke er lett med interne stridigheter i et parti, men at han på en måte forstår den beslutningen Danielsen har kommet til etter alt oppstyret i Frp.

KrF overtar som landets nest største parti. Ved valget i -97 fikk både Frp og KrF 25 representanter på tinget. Men Frp ble landets nest største parti fordi de fikk flest stemmer på landsbasis.

- Det hadde vært hyggeligere å bli landets nest største parti etter et valg. Jeg vil ikke sko meg på et annet partis interne problemer, sier Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.no.

Bytter ikke kontor

I tillegg har lederen for det nest største partiet krav på Stortingets nest største kontor. Det var mye oppstuss da Hagen i sin tid fikk nøkkelen overrakt. Men Bondevik vil ikke be Hagen pakke snippsekken når det bare er noen måneder igjen av stortingsperioden.

- Det er så sent i perioden at det synes jeg ville være tull. Jeg vil overhode ikke gjøre noe sånt. Våre fasiliteter er gode, og vi har ikke noe å klage over. Vi er vel etablert. Dette får kun følger for talerekkefølgen, sier Bondevik.

- Mine taler vil være som før, sier han.

Hagen har støtt og stadig husket å nevne at Frp er landets nest største parti. Bondevik kommer ikke til å gjøre dette til sitt nye yndlingsuttrykk.

- Jeg kommer ikke til å gjøre noe stort nummer ut av det, sier han.

Svikter velgerne

Fremskrittspartiets leder, Carl I Hagen virket hverken blid eller sur over Danielsens utmeldelse da Dagbladet.no møtte ham på hans kontor i ettermiddag.

- Det Dag Danielsen har gjort i dag bekrefter bare det jeg har ment hele tiden, at han kun tenker på sitt eget beste, og ikke partiets beste, sier Hagen.

Han mener Danielsen helt har glemt velgerne som stemte på han og partiet ved forrige valg, og at Danielsens handling er et hån mot disse velgerne.

- Er du glad eller lei deg for det som har skjedd?

- Jeg er glad for at alle nå har fått bekreftet hva Danielsen egentlig mener, men jeg synes det er trist når slikt skjer. Jeg regner nå med at vi kan se slutten på de stridighetene og den vendettaen brødrene Danielsen har ført, sier Hagen til Dagbladet.no.

UTMELDT:Dag Danielsen har meldt seg ut av stortingsgruppa. Dermed rykker Frp ned til tredjeplassen når det gjelder partistørrelse.