Danielsenbrødrene slår tilbake

De eksklusjonstruede fra Oslo Fremskrittsparti slår kraftig tilbake - og beklager ingenting. I forsvarstalene som overleveres sentralstyret klokka 12 i dag, gjendrives anklagene fra Carl I. Hagen punkt for punkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hagen og Frp-ledelsen anklages på sin side for en rekke faktiske feil og feilvurderinger. Frp-ledelsens pålegg til Oslo Frp om å instruere nominasjonskomiteen er i strid med valgloven, slår de anklagede fast.

Det er så visst ingen ydmyke og angrende syndere som i dag møter til «rettergang» i sentralstyret i Frp, der 16 medlemmer av Oslo Frp er truet med eksklusjon eller suspensjon.

Fremst i rekken av «tiltalte» står lederen av Oslo Frp, stortingsrepresentant Dag Danielsen. Han brukte kvelden før dagens drama til å hvile og se på TV.

- Jeg er godt forberedt og tar det som kommer til å skje med stor ro, sier Dag Danielsen til Dagbladet.

Må frifinnes

Han overlater ytterligere kommentarer til sin advokatbror, Per Danielsen.

- Alle påstander er tilbakevist punkt for punkt. Nå er det ikke noe igjen av sakene. Her er det sentralstyret som har misforstått og tatt feil, både i faktum og juss. Det er ikke grunnlag for verken eksklusjon eller suspensjon mot noen, sier advokat Per Danielsen som bistår 10 av de 16.

Bare et par lokallagsledere beklager noen uheldige avisuttalelser, men forklarer dem med at de ble misbrukt og kryssklippet av media.

Danielsen sier hans bror på det sterkeste tar avstand fra at han skal ha stått for en ukultur i partiet hvor personer skal ha blitt mobbet og frosset ut.

Grove beskyldninger

- Dette er så grove beskyldninger at de må konkretiseres før man kan ta stilling til dem. En eksklusjon er den strengeste straff et politisk parti kan ilegge et medlem. Dersom sentralstyret opprettholder anklagene, legger partiet seg dermed på en praksis som er i strid med elementære, internasjonalt anerkjente menneskerettigheter. Det er i tilfelle meget skremmende for et parti som har regjeringsambisjoner, sier Danielsen.

<B>KAMPKLAR:</B>Alle påstander er tilbakevist, og Danielsen beklager ingenting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer