Danielsens hevn

Dag Danielsen vurderer nå om han skal gå ut av Frp's stortingsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette vil være en smertefull hevn over Carl I. Hagen. Frp vil da miste alle privilegier som Stortingets nest største parti til fordel for KrF og Kjell Magne Bondevik.

- Det første jeg nå skal ta stilling til, er om jeg skal gå ut av Frp's stortingsgruppe. Det skal jeg diskutere med familien og noen venner. Men det er klart det er en aktuell problemstilling, sa Dag Danielsen til Dagbladet i går kveld.

Dette vil få betydelige konsekvenser for Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen. Frp og KrF har begge 25 plasser i Stortinget, men Frp fikk flere stemmer ved valget, og ble derfor landets nest største parti. Men uten Danielsen, rykker Frp ned bak KrF i stortingsgruppenes rangering.

Det betyr at KrF overtar privilegiet med å komme som første taler etter regjeringspartiet i alle debatter på Stortinget.

Den største effekten blir at Carl I. Hagen ikke kan gå ut i valgkampen og profilere Frp som landets nest største parti. Denne gunstige startposisjonen vil Kjell Magne Bondevik garantert vite å utnytte i valgkampen.