Danielsens kjæremål forkastet av Høyesterett

Høyesteretts kjæremålsutvalg har forkastet kjæremålet fra Dag Danielsen og to andre suspenderte Frp-ere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken vil dermed ikke bli tatt opp til behandling i Høyesterett etter at de utstøtte Frp-erne har lidd nederlag i både namsretten og lagmannsretten. Kjæremålsutvalget mener lagmannsretten har tolket loven riktig, og at det ikke foreligger feil ved saksbehandlingen.

Fremskrittspartiet formann Carl I. Hagen er meget fornøyd med Høyesteretts kjennelse.

- Dette er meget tilfredsstillende. Det viser at det er vi i partiet selv som styrer partiet og ikke andre. Når sentralstyret fortolker vedtektene er det dette som gjelder, sier Hagen til NTB.

I morgen holdes nominasjonsmøtet i Oslo Frp og det er ventet stor strid rundt flere av plassene på listen. Ikke minst er det varslet at flere vil gå inn for å stemme for at Dag Danielsen skal stå på tredje plass på stortingslisten til valget. Partiet sentralt har sagt ifra at alle stemmer for Danielsen vil bli forkastet.

Hagen mener Høyesteretts kjennelse vil svekke Danielsen-fløyens innsats på nominasjonsmøtet.

- Danielsens tilhengere inkludert hans bror Per Danielsen, kan i hvert fall ikke lenger hevde at denne saken er uavklart i rettsapparatet. Det Per Danielsen har sagt er feil. Tar han på seg advokatrollen under nominasjonsmøtet i morgen, vil alle vite at han ikke har kunnskaper om det han snakker om, sier Hagen.

Han regner ikke med at det vil komme flere rettssaker i kjølvannet av nominasjonsmøtet.

(NTB)