Danker ut Valla

Bare denne mannen er mer omtalt enn LO-lederen på 2000-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsunamien i 2004 ble bare halvparten så mye omtalt i norske medier som Valla-saken. Kun én sak de siste årene har fått større dekning i norske medier.

Osama bin Laden er alene om å danke ut Gerd-Liv Valla.

Terrorangrepene mot USA 11. september 2001 er den eneste begivenheten som  har fått mer omtale i norske medier enn de siste ukers bråk og uro i LO.

Med mer enn 14.000 omtaler i de største mediene gjennom ti uker, fra 11. januar til 13. mars, er Valla-saken helt unik i norsk sammeneng, viser en undersøkelse som medieovervåkingsselskapet Retriever har gjort for Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (Skup).

Verken tsunamien i 2004, kronprinsbryllupet i 2001 eller valget i 2005 når opp i det omfanget Valla-saken har hatt, viser tellingen som omfatter oppslag i A-tekst, samt internettartikler og enkelte nyhetssendinger fra TV og radio. Tellingen er foretatt fra begivenheten inntraff eller saken kom i mediene og i ti uker fram i tid. (NTB).

FEMTI? Bare Osama bin Laden og 11. september-angrepet på USA har vært mer omtalt i norske medier siden tusenårsskiftet enn Valla-saken. Dette udaterte arkivbildet ble publisert igjen 10. mars i år. Det var trolig al-Quaida lederens 50 års lag, ifølge den amerikanske «tankesmia» GlobalSecurity. Vestlige al-Quaida eksperter er ikke sikre på bin Ladens fødselsdag. Den «alternative» datoen er 30. juli.