Danko fengslet

Jonas Fjelds kompis og musikerkollega Rick Danko (57) sitter fengslet i Tokyo - mistenkt for å ha vært i besittelse av heroin. Danko ble tatt etter en turné med Fjeld og Eric Andersen i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rick Danko er mest kjent som bassist og vokalist i den legendariske rockegruppa The Band. Han skulle ha vært på turné med dem nå, men er erstattet av en annen bassist mens hans advokater forhandler med japansk politi og tollmyndigheter. Det var for drøyt to uker siden at Danko ble stoppet på Narita-flyplassen i Tokyo, idet han skulle hente en pakke. Ifølge japanske tollere dreide det seg om en forsendelse med heroin. Rick Danko har tidligere vært behandlet for stoffavhengighet.

Ifølge Dankos manager Butch Dener er det fortsatt uklart om han vil bli siktet for narkoforbrytelser eller ikke. Jonas Fjeld, som for tida er på turné i Norge med Ole Paus, vil ikke kommentere det som har skjedd med sin venn og kollega.

Men hvis Danko blir sittende i fengsel i Tokyo, vil det kunne få store konsekvenser for det videre samarbeidet med Fjeld og Andersen - og bandet som kort og godt heter Danko/Fjeld/Andersen.

De har utgitt to kritikerroste CD-er og skulle spille inn en ny live-CD og video på konsertturneen i Japan.

NARKO-MISTENKT: Rick Danko, en tredel av gruppa Danko/ Fjeld/ Andersen, er fengslet i Japan mistenkt for heroin-besittelse.