Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark beklager overfor muslimer

Statsminister Anders Fogh Rasmussen prøver å bøte på skaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen beklager overfor muslimer i hele verden at de er blitt støtt av Muhammed-tegningene som først sto på trykk i Jyllands-Posten, melder TV 2 Nettavisen.

Statsministeren sier i et intervju med Al-Arabiya og Nettavisen at han ønsker å gjenopprette tilliten til Danmark blant verdens muslimer. Intervjuet blir sendt på den arabiske TV-kanalen i kveld.

- Jeg personlig og den danske regjeringen beklager at tegningene har støtt muslimer. Vi er ikke fiender av islam, sier Fogh Rasmussen i intervjuet.

Statsministeren gjør rede for pressefriheten i Danmark og hvorfor han ikke kan hindre danske aviser å trykke det de vil.

- Jeg kan ikke fortelle en avis hva de skal publisere. De må vise ansvar selv, sier Fogh Rasmussen, som understreker at han er takknemlig for muslimers bidrag til det danske samfunnet, og at å vise respekt for andres religiøse følelser er grunnleggende i Danmark.

- Danske muslimer deltar i samfunnet og bygger økonomien, og det er flere muslimer som er medlem i mitt parti, sier den danske statsministeren til Al-Arabiya.

Fogh Rasmussen innrømmer at han er bekymret for terrortrusselen, men understreker at det ikke er noe som er særskilt for Danmark.

- Vi er bekymret globalt. Hele verden er et terrormål. Derfor vil jeg appellere til slike grupper om ikke å gjøre noe. Vi skal løse problemene på en positiv måte, sier Fogh Rasmussen, som sier Danmark fortsatt støtter en palestinsk stat på tross av at det danske flagget er blitt brent i de palestinske områdene.

BEKLAGER: Anders Fogh Rasmussen. Foto: Scanpix
BEKLAGER: Anders Fogh Rasmussen. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!