Høie om utviklingen i Danmark:

- Danmark er en advarsel til Norge

Helseminister Bent Høie truer med strengere tiltak dersom julerådene ikke følges. Han sier resultatet kan være at Norge havner i samme situasjon som Danmark og at vaksineringen blir forsinket.

RISIKO: Helseminister Bent Høie sier det er en risiko for at Norge kan havne i Danmarks smittesituasjon, dersom tiltakene ikke følges - spesielt i jula. Reporter: Marthe S. Lien. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Danmark har smittesituasjonen blitt kraftig forverret den siste tiden, med nye smitterekorder daglig og dramatiske advarsler om 4000 nye smittede om dagen innen jul, dersom trenden ikke snur.

- Det vi ser i Danmark nå, er en advarsel til oss, sier helseministeren til Dagbladet.

Hardt rammet

Siden bølge to sakte, men sikkert begynte å blusse opp i europeiske land denne høsten, har Danmark og Norge hatt en nokså lik smitteutvikling. Danmark har imidlertid skutt fra, og har nå store problemer med å snu. Det førte til at statsminister Mette Frederiksen mandag måtte tråkke hardt på bremsen og innføre inngripende tiltak, som å sende skoleelever hjem og stenge restauranter og barer i hele 38 danske kommuner.

Tiltakene skal i førsteomgang vare til 3. januar, mens andre nasjonale begrensninger er varslet å vare vinteren gjennom.

- Danmark er et av landene som likner veldig på oss. Også der har det vært en sakte økning i antall smittede, men de er nå i en situasjon hvor de ikke har klart å knekke kurven. Vi har klart å knekke den, men har ikke kommet langt nok ned enda, sier Høie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer