Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark: Forbud mot sexkjøp

Kunder hos danske prostituerte under 18 år risikerer heretter fengsel eller bøter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folketinget har med stort flertall vedtatt en lov som inneholder både skjerping og liberalisering av samfunnets regler for sexhandel.

Det legges opp til en hardere linje overfor kundene, mens de prostituerte blir avkriminalisert. Prostituerte i Danmark har siden 1975 kunnet drive sin virksomhet uten fare for pågripelse av politiet, men dette er først nå blitt formalisert i lovverket.

Danmark går ikke så hardt til verks overfor horekunder som Sverige, der det fra årsskiftet har vært straffbart å kjøpe seksuelle tjenester. Men den nye danske loven sier det er forbudt å kjøpe sex av noen som er under 18 år.

Med det nye lovverket vil politiet også kunne skjerpe sin innsats mot halliker som livberger seg ved å organisere sexhandel, og mot andre bakmenn i prostitusjonsbransjen.

Sosialminister Karen Jespersen sier at den enkelte prostituerte ikke bør betraktes som kriminell, men at prostitusjon må ses som et symptom på sosiale problemer.

(NTB-Steen Ulrik Johannessen)