Danmark forbyr flyvninger fra Dubai

Minst 33 dansker som har besøkt Dubai, og som testet negativt for covid-19 før de fløy hjem, har testet positivt etter hjemkomst, bekrefter helsepolitikere.

FERIESTED: De forente arabiske emirater har åpnet opp for turister. Danmark forbyr nå flyvninger fra lande. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili
FERIESTED: De forente arabiske emirater har åpnet opp for turister. Danmark forbyr nå flyvninger fra lande. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 33 dansker som har besøkt Dubai, og som testet negativt for covid-19 før de fløy hjem, har testet positivt etter hjemkomst, bekrefter helsepolitikere. Helseminister Magnus Heunicke sier på en pressekonferanse fredag at 50 smittede har ankommet fra Dubai bare i januar.

De forente arabiske emirater var blant de første som åpnet opp for turister og har de siste ukene opplevd stor tilstrømming av turister. Samtidig har det vært en kraftig oppblomstring i coronasmitte.

Reisende har måttet ta coronatest både ved ankomst og avgang fra Dubai, men det stilles nå spørsmål ved kvaliteten på disse testene.

33 dansker som testet negativt for coronasmitte før de gikk om bord i flyet hjem til Danmark, viste seg likevel å være smittet da de ble testet på nytt etter hjemkomst, meldte Ekstra Bladet fredag kveld.

Influensere og sportskjendiser

Nyhetsbyrået Ritzau får opplysningene bekreftet av de helsepolitiske talspersonene i Dansk Folkeparti og De konservative etter et møte på Folketinget.

Dansk UD fraråder alle unødvendige reiser til utlandet, men flere danske influensere og sportskjendiser har trosset rådet og de siste dagene lagt ut bilder fra ferieopphold i Dubai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer