URO: Den danske regjeringen vil gi 55 millioner danske kroner til akutt nødhjelp i Sør-Sudan under giverkonferansen i Oslo til uka. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
URO: Den danske regjeringen vil gi 55 millioner danske kroner til akutt nødhjelp i Sør-Sudan under giverkonferansen i Oslo til uka. Foto: AFP Photo/NTB ScanpixVis mer

Danmark gir 55 millioner kroner til Sør-Sudan

Under giverkonferansen i Oslo til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske regjeringen vil gi 55 millioner danske kroner til akutt nødhjelp i Sør-Sudan under giverkonferansen i Oslo på tirsdag.

- Vi har ikke noe valg. Vi er nødt til å reagere på situasjonen i Sør-Sudan. Nødhjelp løser ikke konflikten, men vi kan være med på å forebygge at mennesker på flukt, som fra før av er lutfattige, dør av sult, sier handels- og utviklingsminister Mogens Jensen.

Ifølge FN trenger nesten 5 millioner mennesker i Sør-Sudan humanitær bistand.

Etter at styrker som er lojale mot tidligere visepresident Riek Machar, tok opp kampen med regjeringsstyrker, er over 1 million mennesker drevet på flukt.

Konflikten har forsterket de etniske skillelinjene mellom landets to største folkegrupper, dinkaer og nuere, og mye av volden er etnisk motivert.

Før en drøy uke siden siden inngikk Riek Machar og president Salva Kiir en våpenhvileavtale under sterkt internasjonalt press. Det er siden meldt at begge partene i konflikten har brutt avtalen.

(NTB)