Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark hastestenger grensen mot Sverige

Snur etter «kommunikasjonsblemme».

STENGER: Danmark hastestenger grensen mot Sverige igjen, skriver Expressen. Video: Expressen Vis mer

Danmark hastestenger grensen mot Sverige igjen, skriver Expressen.

Tidligere lørdag kunne svensker ta seg inn i Danmark, men nå har myndighetene besluttet å stenge grensene igjen - etter en «kommunikasjonsblemme».

Lørdag dro mange skåninger med båten fra Helsingborg til Helsingör, hvor de slapp inn uten å vise fram en negativ coronatest, ifølge Expressen.

Full testforvirring

Forvirringen oppsto fredag. Da skrev avisa Sydsvenskan at folk bosatt i Skåne, Halland og Blekinge likevel ikke trenger å bevise at de er coronafri.

Kilden var det danske justisdepartementet, som sa at de reisende i stedet kan love å la seg teste innen 24 timer i Danmark og isolere seg inntil de kan legge fram en negativ test, skriver Danmarks Radio.

Samme dag opplyste rederiene som seiler på strekningen, at svensker fra de tre regionene gjerne må gå i land i Danmark uten negativ test.

ÅPNER: Regjeringen hever innreiserestriksjonene 15. juli for innbyggere i EØS- og Schengen-området. Men Erna Solberg anbefaler deg å bli i Norge. Vis mer

Västerbotten får grønt lys

Lørdag ettermiddag understreker dansk politi at de som er bosatt i de tre sørsvenske regionene, bare kan komme dersom de fremviser en negativ test tatt i løpet av de siste 72 timene.

Det er i tråd med de nye reglene som danske myndigheter la fram torsdag. Der heter at det i Sverige er det bare folk bosatt i Västerbotten i nord, som fritt kan reise til Danmark.

Resten av Sverige innfrir ikke danskenes krav om at annet antall coronasmittede må ligge på under 20 per 100.000 innbyggere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!