Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark innfører forbud mot burka og nikab

Fra 1. august blir det bot.

FORBUD: Danmark innførte i dag forbud mot å bære nikab og burka. Forbudet trer i kraft fra 1. august. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORBUD: Danmark innførte i dag forbud mot å bære nikab og burka. Forbudet trer i kraft fra 1. august. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske Folketinget har vedtatt et tildekningsforbud som blant annet gjør det forbudt å bære burka eller nikab i offentlige rom. Det melder Danmarks Radio.

Forbudet trer i kraft fra 1. august, og brudd på forbudet vil medføre en bot på 1000 kroner.

Forslaget ble vedtatt av et flertall i Folketinget i dag etter mye diskusjon, og debatten har splittet både blokkene og partiene internt.

Liberal Alliance (LA) valgte å fristille sine folketingsmedlemmer så de kunne stemme mot forbudet om de ønsket, mens LA-ministerne sammen med regjeringen måtte stemme for.

Totalt fikk forbudet 75 mot 30 stemmer.

Det er heller ikke bare burka og nikab som blir berørt av tildekningsforbudet - også løsskjegg, masker og luer som dekker ansiktet blir forbudt.

Samtidig er det fremdeles tillatt å dekke til ansiktet dersom det tjener et formål. Et eksempel på det kan være å dekke det til med et skjerf dersom det er kaldt. Det blir opp til hver enkelt politibetjent å avgjøre om tildekningen tjener et godkjent formål.

Det er også varslet at bøtene vil stige dersom man gjentatte ganger blir tatt i å bryte forbudet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media