Danmark innfører forbud mot burka og nikab

Fra 1. august blir det bot.

FORBUD: Danmark innførte i dag forbud mot å bære nikab og burka. Forbudet trer i kraft fra 1. august. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORBUD: Danmark innførte i dag forbud mot å bære nikab og burka. Forbudet trer i kraft fra 1. august. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det danske Folketinget har vedtatt et tildekningsforbud som blant annet gjør det forbudt å bære burka eller nikab i offentlige rom. Det melder Danmarks Radio.

Forbudet trer i kraft fra 1. august, og brudd på forbudet vil medføre en bot på 1000 kroner.

Forslaget ble vedtatt av et flertall i Folketinget i dag etter mye diskusjon, og debatten har splittet både blokkene og partiene internt.

Liberal Alliance (LA) valgte å fristille sine folketingsmedlemmer så de kunne stemme mot forbudet om de ønsket, mens LA-ministerne sammen med regjeringen måtte stemme for.

Totalt fikk forbudet 75 mot 30 stemmer.

Det er heller ikke bare burka og nikab som blir berørt av tildekningsforbudet - også løsskjegg, masker og luer som dekker ansiktet blir forbudt.

Samtidig er det fremdeles tillatt å dekke til ansiktet dersom det tjener et formål. Et eksempel på det kan være å dekke det til med et skjerf dersom det er kaldt. Det blir opp til hver enkelt politibetjent å avgjøre om tildekningen tjener et godkjent formål.

Det er også varslet at bøtene vil stige dersom man gjentatte ganger blir tatt i å bryte forbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer