GIR POENG: Den danske koalisjonsregjeringen, som består av Venstre og Det Konservative Folkeparti, ble mandag kveld enig med det høyreorienterte Dansk Folkeparti om en rekke innstramminger i innvandringsreglene. Det innebærer blant annet et poengsystem for å få permanent opphold i landet. Foto: Paul Kleiven / SCANPIX
GIR POENG: Den danske koalisjonsregjeringen, som består av Venstre og Det Konservative Folkeparti, ble mandag kveld enig med det høyreorienterte Dansk Folkeparti om en rekke innstramminger i innvandringsreglene. Det innebærer blant annet et poengsystem for å få permanent opphold i landet. Foto: Paul Kleiven / SCANPIXVis mer

Danmark innfører poengsystem for innvandrere

Veien til permanent opphold i Danmark skal gå via et poengsystem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||— Vi er i ferd med å bli verdensmestre i integrasjon, mener integreringstalsmannen for regjeringspartiet Venstre. Den danske koalisjonsregjeringen, som består av Venstre og Det Konservative Folkeparti, ble mandag kveld enig med det høyreorienterte Dansk Folkeparti om en rekke innstramminger i innvandringsreglene. Som utlending skal man i fremtiden tildeles poeng basert på hvordan man klarer seg i arbeidsmarkedet, hvor gode språkkunnskapene er og evnen til å involvere seg i organisasjoner og foreninger.
Vanskeligere for kriminelle — De utlendingene som er villige til å integrere seg, vil lettere få permanent oppholdstillatelse. Og for dem som vender det danske samfunnet ryggen og begår kriminalitet, vil det bli vanskeligere å få permanent opphold, sier integreringstalsmann i Venstre, Karsten Lauritzen, til berlingske.dk. Utlendinger som raskt oppnår poeng, vil kunne få permanent oppholdstillatelse i Danmark i løpet av fire år.
Verdensmestre Lauritzen omtaler tiltakene som en intelligent måte å føre integrasjonspolitikk på. — Vår nye avtale er en forlengelse av statsminister Lars Løkke Rasmussens målsetting om at vi skal være verdensmestre i integrasjon. Vi belønner dem som vil integrere seg, og som vi har bruk for i den danske samfunnet. I tillegg til poengsystemet skal det bli det vanskeligere å få godkjent familiegjenforeningen, og for å få stemmerett ved lokalvalg, må man i fremtiden ha bodd i Danmark i fire år, ikke tre som i dag. Dessuten kan flyktninger miste oppholdstillatelsen i Danmark i ti år dersom de drar tilbake til hjemlandet uten at dette er klarert med danske myndigheter.

(NTB)