Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark og Sverige skal inngå nytt militært samarbeid

Står sammen i flyktningkrisen.

NY AVTALE: Sveriges forsvarsminister i Sälen tidligere denne uka. Foto: Henrik Montgomery
NY AVTALE: Sveriges forsvarsminister i Sälen tidligere denne uka. Foto: Henrik Montgomery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uken skrev Dagbladet om det kjølige forholdet mellom Sverige og Danmark, som er grunnet uenigheter om flyktningkrisen.

Både danske og svenske politikere har siden i høst prøvd å kommet opp med en løsning for å takle flyktningstrømmen.

- Om vi ikke stopper nå vil situasjonen få alvorlige konsekvenser for menneskene som bor i Øresund-regionen og for samarbeidet mellom Danmark og Sverige i det hele tatt, skrev Aftonbladets lederskribent Anders Lindberg.

Løsning på vei Nå ser det likevel ut til at landene har kommet til en enighet. Under Folk og Forsvars konferansen i Sälen tidligere denne uka, fortalte forsvarsministeren Peter Hultqvist (S) at Sverige og Danmark skal inngå et nytt minitært samarbeid, melder SVT nyheter.

Målet med avtalen er å utvikle samarbeidet mellom landene.

- Det kan handle om informasjonsutbytte, muligheter til å bruke hverandres havner og flybaser, samt få tilgang til hverandres territorium, sier Hultqvist i talen sin.

Hultqvist forteller også at forholdet til de baltiske statene, Polen, Danmark, det Nordiske samarbeidet, partnerskapet med NATO og forbindelsen til USA, ikke kun har stor betydning for sikkerhetsnettverket i Sverige, men også resten av Europa.

- Vi fordyper oss i disse relasjonene samtidig som det nasjonale militære anlegget styrkes.

Sverige har allerede en lignende avtale med Finland.

Avtalen blir skrevet under i morgen, av Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist og Danmarks forsvarsminister Peter Christensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media