Danmark oppgir «stripper-saken» for godt?

København (NTB-RB): Danske myndigheter gir opp å reise tiltale mot de to kvinnelige stripperne som har vært siktet for drapet på 20-åringen i Mark Mortensen i Holstebro på Jylland i oktober 1984. Den ene av de to kvinnene er norsk, og har vært hovedmistenkt i saken sammen med sin danske samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når myndighetene ikke finner å kunne tiltale de to for drapet, betyr det ikke at de betraktes som utenfor mistanke. Tvert om vil det muligens bli reist krav om at de to betaler tilbake den erstatning for urettmessig varetektsfengsling de allerede er tilkjent, sier en talskvinne.

Ifølge statsadvokat Elsemette Cassøe i Aalborg blir siktelsen frafalt, etter at de to kvinnene overraskende har endret forklaring og sagt at Mortensen døde under en «sex-lek» sammen med dem. Videre forfølging av saken vil etter Cassøes mening neppe kunne føre til noen fellende dom.

Kvinnene som har vært siktet i saken, er ikke lenger kjærester. Den norske kvinnen gikk i oktober i år til politiet i Bodø og fortalte hva som skjedde under samværet med Mortensen, og denne forklaringen førte til at danske etterforskere reiste til Bodø og snakket med henne.

De kom tilbake med opplysninger som de mente ga grunnlag for en pågripelse av den danske kvinnen, som ble anholdt i forrige uke og holdt i varetekt i tre døgn. Men i løpet av disse døgnene ga hun i avhør opplysninger av en slik art, at myndighetene nå gir opp å reise noen form for tiltale.