<strong>VÆPNEDE VAKTER:</strong> Gjennomfører den danske regjeringen sin plan, kan det om kort tid bli anledning til å utplassere væpnede vakter fra private vaktselskaper om bord på danske handelsskip.
Foto: Mats Nyström / Combat Camera/ Försvarsmakten / SCANPIX
VÆPNEDE VAKTER: Gjennomfører den danske regjeringen sin plan, kan det om kort tid bli anledning til å utplassere væpnede vakter fra private vaktselskaper om bord på danske handelsskip. Foto: Mats Nyström / Combat Camera/ Försvarsmakten / SCANPIX Vis mer

Danmark positiv til væpnede vakter på skip

Den danske regjeringen vil tillate danske rederier å utplassere væpnede vakter om bord på skip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Berlingske Tidende går planen ut på å rederiene i stort omfang kan gjøre bruk av private, bevæpnede vakter om bor på skip som kan bli utsatt for angrep av pirater.  

- Vi er åpne og positivt innstilte til å gi våpentillatelse til godkjente private sikkerhetsselskaper, sier utenriksminister Lene Espersen til avisa.  

Danske redere gir uttrykk for stor glede over denne meldingen. Den Danske Rederiforeningens nestleder, Jan Fritz Hansen, forteller at foreningen har arbeidet lenge for å få til denne løsningen.

Han legger imidlertid til at det aller beste ville ha vært å få soldater eller spesialtrente folk fra heimevernet, som sikkerhetsvakter.  

I likhet med Norge har også Danmark sagt seg villig til å hjelpe til med å bygge to fengsler for pirater i de selvstyrte områdene i Somaliland og Puntland i Somalia.
(NTB) 

<strong>POSITIVE:</strong> Utenriksminister Lene Espersen  forteller at regjeringen er positive til væpnede vakter om bord på danske skip som trafikkerer farvann med pirater.  Foto: EPA/JULIEN WARNAND BELGIUM OUT
POSITIVE: Utenriksminister Lene Espersen forteller at regjeringen er positive til væpnede vakter om bord på danske skip som trafikkerer farvann med pirater. Foto: EPA/JULIEN WARNAND BELGIUM OUT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer