Danmark sjekker folk som skal på ferie for å stoppe trygdesvindel

Grepet strammes om dagpengemottagere i Danmark.

SJEKKES: Før man kommer helt ut til ankomsthallen, kan man bli bedt om å oppgi personnummer. Foto: Jeanne Kornum / NTB Scanpix
SJEKKES: Før man kommer helt ut til ankomsthallen, kan man bli bedt om å oppgi personnummer. Foto: Jeanne Kornum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mottar du visse typer støtte fra Nav, som dagpenger, plikter du både i Norge og Danmark å melde fra om du reiser til utlandet. Dersom man er jobbsøkende, er man nemlig pliktig å være tilgjengelig dersom det skulle dukke opp en passende jobb.

Stikkprøvekontroller på flyplassene ble utført i Danmark inntil 2016. Da ble ordningen avviklet. Tidligere i år ble imidlertid ordningen vedtatt gjeninnført, og de første kontrollene er nå utført, ifølge danske TV2.

Arbeidsminister Troels Lund Poulsen sier kontrollene skal hjelpe kommunene, og at de har etterspurt en gjeninnføring av ordningen.

Kontrollen skjer ved ankomst av utvalgte fly, og de fokuserer på land utenfor Schengen. Kontrollen skjer inne på området, før man kommer til bagasjeutlevering. Passasjerene blir bedt om å oppgi personnummer, som igjen blir sjekket med registre over hvem som mottar ytelser. Dersom man ikke har meldt at man er på ferie, vil det få konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer