Omikron i Danmark:

Danmark slår alarm: Smitten tredobler seg

Omikronvarianten sprer seg raskt i Danmark. Siden onsdag har smittetallet tredoblet seg, og eksperter er bekymret over den raske spredningen.

ØKENDE SMITTE: Omikronvarianten sprer seg raskt i Danmark. Foto: Shutterstock
ØKENDE SMITTE: Omikronvarianten sprer seg raskt i Danmark. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danmark setter daglig nye smitterekorder. Lørdag ble det registrert 1840 nye tilfeller av omikronsmitte i landet. Stigningen er på 44 prosent fra dagen før. Det opplyser den danske smittevernetaten Statens Serum Institut (SSI).

Fredag advarte SSI-direktør Henrik Ullum om en kraftig økning i omikronsmitten i landet.

- Antallet omikrontilfeller har steget kraftig siden i går, så smittespredningen går dessverre veldig raskt akkurat nå. Jeg vil derfor nok en gang kraftig oppfordre alle som er blitt innkalt til vaksinering om å skynde seg med å booke ei tid. For selv om noe tyder på at vaksinene ikke virker så godt mot å bli smittet med omikron, så forventer vi at vaksinene stadig beskytter godt mot å bli alvorlig syk. Det er vårt sterkeste våpen akkurat nå, sa han i fredagens rapport.

De stigende smittetallene får regjeringen til å stramme inn, og fredag ble det satt inn flere nye tiltak i landet. Nattelivet stenger, munnbind-påbudet utvides og det oppfordres til både hjemmekontor og hjemmeskole.

- Neste uke kan vi få et problem med at vi kan få så mange tilfeller av omikron at det påvirker de totale smittetilfellene i Danmark, sier professor Mads Albertsen ved Aalborg universitetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.