Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark slår «norske fjellaper» på lykkekåring

Norge på tredjeplass.

TOPPER LISTA: Danmark er det lykkeligste landet i verden, ifølge ny undersøkelse. På bildet er danske Eurovision-fans som venter spent på semifinalen i Wien i 2015. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TOPPER LISTA: Danmark er det lykkeligste landet i verden, ifølge ny undersøkelse. På bildet er danske Eurovision-fans som venter spent på semifinalen i Wien i 2015. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danmark er verdens lykkeligste land, ifølge en ny undersøkelse.

World Happiness Report kartlegger på oppdrag av FN hvor lykkelige innbyggerne er i 156 land verden over og tar utgangspunkt i faktorer som økonomi, forventet levealder, frihet og omfanget av korrupsjon i landet.

I årets rangering topper altså Danmark, etterfulgt av Island, Norge, Finland, Canada, Nederland, New Zealand, Australia og Sverige.

Dermed rykker Norge en plass opp fra fjorårets fjerdeplass.

Økt ulikhet På bunn av lista ligger Burundi, hvor en voldelig politisk krise brøt ut i fjor, skriver The New York Times.

Sammen med Burundi, ligger også Syria, Togo, Afghanistan, Benin, Rwanda, Guinea, Liberia, Tanzania og Madagaskar, og fellestrekket for de fleste er fattigdom og krig.

Et nytt funn i årets undersøkelse, er at ulikheten i lykke har økt betraktelig mer i perioden 2012 til 2015, enn perioden 2005 til 2011.

Hellas har hatt det største fallet på kåringen i perioden 2005 til 2015, noe som reflekterer den økonomiske krisa som rammet landet i 2007.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!