Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark stenger tre ambassader

Danmark stenger i dag ambassadene i Indonesia, Iran og Syria etter trusler og demonstrasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Danmark trakk lørdag ut sitt ambassadepersonell fra Iran, Syria og Indonesia.

I Syria er ambassaden stengt og personellet trukket ut fordi danskene frykter at syriske myndigheter ikke vil klare å beskytte ambassadepersonellet mot eventuelle nye angrep.

Men norsk personell blir værende i den syriske hovedstaden, opplyser informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Rune Bjåstad til NRK.

Dansk UD skriver i en pressemelding at «syriske myndigheter har redusert ambassadepersonellets sikkerhet til et uakseptabelt lavt nivå». De konsulære oppdragene vil nå bli tatt hånd om av den tyske ambassaden i Damaskus, mens de diplomatiske forbindelsene med Syria blir håndtert av den danske ambassaden i Jordan.

Den svenske ambassadøren, som holder til i samme bygning som den danske, vil bli værende i landet.

I Indonesia og Iran stenges ambassaden på grunn av trusler. Dansk UD vil i ettermiddag ikke si noe om hva slags trusler det dreier seg om. I begge landene har det i helga vært store demonstrasjoner mot Danmark.

Les mer hos Jyllandsposten.

RØMMER LANDET: Danmarks ambassadør i Syria føler seg ikke trygg på at syriske myndigheter vil klare å beskytte ham og ambassadepersonellet mot eventuelle nye angrep. Nå forlater delegasjonen landet. Bildet av den danske ambassadebygningen er tatt etter at rasende demonstranter lørdag gikk løs på bygningen med steiner og brannbomber.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling