Danmark støtter USAs Syria-bombing uten å ville se bevisene

Stoler på Obamas informasjon om gassangrep.

GODE BUSSER: Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt har full tillit til USAs president Barack Obama - her sammen med Finlands president Sauli Niinisto, Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, Jens Stoltenberg og Islands statsminister Davia Gunnlaugsson. Foto: EPA / NTB scanpix
GODE BUSSER: Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt har full tillit til USAs president Barack Obama - her sammen med Finlands president Sauli Niinisto, Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, Jens Stoltenberg og Islands statsminister Davia Gunnlaugsson. Foto: EPA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt støtter USAs planlagte angrep på Syria og har ikke behov for å se nærmere på informasjonen som angivelig beviser at det syriske regimet sto bak et gassangrep.

- Jeg og regjeringen har valgt å stole på vår nærmeste allierte, sa Thorning-Schmidt til dansk TV 2 etter middagen med lederne for de andre nordiske landene og president Barack Obama i Stockholm.

Hun la til at det er vanskelig å se hvilken interesse Obama kunne hatt av å ikke å fortelle alt han vet om Syria-saken.

- En president som Obama, som var imot Irak-krigen og har vært det hele veien - hvilken interesse skulle han ha av å ikke fortelle oss sannheten, sa statsministeren.

Så langt skal ikke Danmark ha blitt spurt om å bidra militært ved et eventuelt amerikansk angrep mot det syriske regimet.

- Vi støtter det politisk, moralsk og diplomatisk. Ingen har bedt om at vi deltar militært, sa Thorning-Schmidt etter middagen i Stockholm onsdag.

Mens Danmark støtter USAs angrepsplaner, er Norge og de andre nordiske landene skeptiske til at amerikanerne kan komme til å angripe Syria uten godkjenning fra FNs sikkerhetsråd.

(NTB)