Danmark strammer grepet om sexlegene etter Dagblad-avsløring

Regjeringspartiet steiler over at regelverket lar danske leger dømt for overgrep i Norge reise hjem for å behandle pasienter i Danmark.

TAR GREP: Medlem av det danske Folketingets helsekomité for Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen, varsler en dansk lovendring som følge av Dagbladets avsløringer i forrige uke. Foto: Socialdemokraterne
TAR GREP: Medlem av det danske Folketingets helsekomité for Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen, varsler en dansk lovendring som følge av Dagbladets avsløringer i forrige uke. Foto: Socialdemokraterne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danmark varsler nå en lovendring, etter at Dagbladet forrige uke skrev om hvordan to leger med dansk statsborgerskap dømt for seksuelle overgrep mot pasienter i Norge, fremdeles kan jobbe med danske pasienter.

- Slik kan det ikke fortsette, sier Folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S), til Dagbladet.

Han representerer Socialdemokraterne (S) i Folketingets sundhedsudvalg. Utvalget tilsvarer helsekomiteen på Stortinget.

Lovendring Begge de to danske legene som ble fratatt sin norske autorisasjon av Helsetilsynet. De kan jobbe fritt med danske pasienter om de vil, fordi regelverket til den danske Sundhetsstyrelsen, som tilsvarer det norske Helsetilsynet, lar dem beholde sin danske autorisasjon.

Dagbladets sak vakte stor oppsikt i Danmark og ble omtalt i blant annet Berlingske tidende.

- Vi vil lage en lovendring som sikrer at danske leger som blir dømt for overgrep i Norge eller mister autorisasjonen i Norge også mister den i Danmark. Lovendringen vil være på plass i vinter, dersom det går etter planen, sier Møller Mortensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer