Danmark vedtar omstridt asylforslag - vil konfiskere asylsøkernes verdisaker

Vedtatt i Folketinget.

I midten av januar demonstrerte københavnere mot den nye innstrammingen i asylloven til Danmark. Her utenfor høysterettslokalet i København. Én demonstrant viste sin misnøye slik. Foto: Corbis / NTB Scanpix
I midten av januar demonstrerte københavnere mot den nye innstrammingen i asylloven til Danmark. Her utenfor høysterettslokalet i København. Én demonstrant viste sin misnøye slik. Foto: Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det danske Folketinget har vedtatt å stramme inn asyllovene. De nye tiltakene tillater blant annet å konfiskere asylsøkeres verdisaker.

Innstrammingene innebærer også at flyktninger med midlertidig opphold må vente i tre år før de kan få familiegjenforening, ikke i ett år som nå.

Den såkalte smykkeloven har fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier. Den gir politiet anledning til å beslaglegge spesielt kostbare gjenstander og pengebeløp på over 10 000 kroner som asylsøkere bringer med seg til Danmark.

Pengene skal benyttes til å betale for asylsøkernes opphold.

Temperaturen var høy i folketingssalen før Venstre-regjeringens forslag til nye asyllover ble banket gjennom med støtte fra blant annet Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Skjellsordene mellom politikerne haglet, ifølge Politiken.

Forslaget ble til slutt vedtatt med 81 mot 27 stemmer. En representant stemte blankt.

Så sent som mandag var utenriksminister Kristian Jensen og integrasjonsminister Inger Støjberg i Brussel for å svare på spørsmål fra medlemmer i EU-parlamentets komité for sivile rettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer