Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark vil bygge flyktningeleirer

Danmark planlegger å bygge to flyktningeleirer som kan huse 20.000 kosovoalbanske flyktninger i Makedonia, opplyser det danske bistandsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsminister Poul Nielsen fløy tirsdag til Makedonia med et tilbud om finansiering av de to leirene. Nielsen skulle besøke grenseområdene i Makedonia, og møte representanter for FN og hjelpeorganisasjoner.

Danmark planlegger også en flyktningeleir i Albania.

Det danske Folketinget vil denne uka vedta en spesiallov som betyr at noen kosovoalbanske flyktninger får komme til Danmark. Regjeringen har tidligere antydet maksimalt 2000, og statsminister Poul Nyrup Rasmussen sier de må vende hjem så fort som mulig.

- Vi vil ikke bidra til Milosevic' etniske rensning ved å gi permanent asyl til kosovoalbanere han har deportert, sa Nyrup Rasmussen.

Finland vil også prioritere hjelp til flyktningene der de er, fo r å sikre at flyktningene vender hjem så fort som mulig. Å sende flere hundre tusen kosovoalbanere til Europa og USA vil være en seier for Milosevic, sier Finlands miljøvernminister Pekka Haavisto, som besøkte Makedonia søndag.

Finland har lovet å ta imot 50 gamle eller handikappede kosovoalbanske flyktninger.

(NTB-AFP)