Danmarks regjering sliter

Statsminister Helle Thorning-Schmidt presses av både egne regjeringsfeller og partiene utenfor.

SLITER:  Statsminister Helle Thoring-Schmidt-  Foto: SCANPIX/AP Photo/Thierry Charlier
SLITER: Statsminister Helle Thoring-Schmidt- Foto: SCANPIX/AP Photo/Thierry Charlier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

København (NTB): Thorning-Schmidt trenger sårt en sak som kan bringe henne på offensiven. Men knappe to uker før regjeringen legger fram sitt forslag til neste års statsbudsjett, er det ingenting som tyder på at høsten vil bli lett.

De to borgerlige partiene Venstre og De konservative har gjort det klart at de ikke vil nøle med å felle regjeringen hvis ikke Thorning-Schmidt og hennes trepartiregjering, med Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og liberale Radikale Venstre, greier å skaffe seg flertall for statsbudsjettet.

Ytterst på venstresiden Regjeringen kan heller ikke ta for gitt at den får støtte fra Enhedslisten, ytterst på venstresiden, som sørget for å gi regjeringen parlamentarisk flertall etter valget. Forliket om skattereformen som regjeringen inngikk med høyresiden tidligere i sommer, fikk Enhedslistens leder Johanne Schmidt-Nielsen til å utbasunere at partiet ikke lenger er støtteparti for regjeringen, men i opposisjon.

Muligens vil Thorning-Schmidt og hennes regjeringskolleger bli nødt til å søke støtte fra ulike partier fra sak til sak for å få vedtatt budsjettet, ifølge lektor og statsviter Lars Bille ved Universitetet i København.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer