Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmarks rikeste mistet tre av fire barn i terrorangrepet på Sri Lanka

Tre av barna til Anders og Anne Holch Povlsen drept i terroren på Sri Lanka.

TRe AV BARNA DREPT: Anders Holch Povlsen og kona Anne Holch Povslen mistet tre av sine fire barn i terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau / NTB Scanpix Vis merVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de fire barna til den danske klesmilliardæren Anders Holch Povlsen (46) og kona Anne Holch Povlsen ble drept i terrorangrepet på Sri Lanka.

Klesgiganten Bestseller, som er eid av Holch Povlsen, bekrefter dødsfallene.

- Det kan vi dessverre bekrefte. Vi ber dere om å respektere privatlivets fred, og har derfor ingen ytterligere kommentarer, skriver kommunikasjonssjef i Bestseller, Jesper Stubkier, i en e-post til Ekstra Bladet.

ANGREPET: Politiet pågrep søndag en mann ved New Tropical Inn guest house i Colombo. Video: AP Vis mer

Danmarks rikeste

Holch Povlsen er Danmarks rikeste mann, og er god for over 40 milliarder kroner.

De var på påskeferie med familien på Sri Lanka da terroren rammet søndag.

Datteren deres Alma la selv ut et feriebilde fra Sri Lanka på sin Instagram-profil.

- Tre små feriebarn, står det under bildet av søsknene Astrid, Agnes og Alfred.

Det er ennå uklart hvem av de fire barna som ble drept i gårsdagens angrep.

290 døde

290 mennesker er døde og minst 500 er skadd etter flere selvmordsangep på Sri Lanka i går, første påskedag.

Angrepene var rettet mot tre kirker og tre luksushoteller i hovedstaden Colombo. Til sammen 24 personer er pågrepet etter terrorangrepene, men ingen har påtatt seg ansvar for angrepet. Politiet har heller ikke konkludert med hvem de mener står bak.

I oktober i fjor ble det kjent at Anders Holch Povlsen ønsker å bygge en 2100 kvadratmeter stor underjordisk bygning ved sitt gods, Constantinsborg i Århus. Ifølge avisa Finans så har bygget fått navnet «Earthroom».

Holch Povlsen blir beskrevet som mediesky, og har gjennom hele barnas liv holdt dem unna rampelyset. Han møtte kona Anne da hun jobbet for ham i Bestseller.

SLIK ER DET PÅ SRI LANKA NÅ: 290 mennesker er drept etter flere terrorangrep på Sri Lanka. Dagbladets reporter Ralf Lofstad forklarer hvorfor myndighetene nå har innført portforbud i storbyen Colombo. Video: John Terje Pedersen og Emilie Rydning Vis mer

Kjente butikker

Allerede som 28-åring overtok han 80 prosent av foreldrene Truls og Merete Povlsens livsverk, klesimperiet Bestseller. Siden har han tatt over den danske og europeiske delen av konsernet.

Bestseller er et familieeid dansk klesselskap som ble stiftet i 1975 av Troels Holch Povlsen (70) i den lille byen Brande på Jylland.

Firmaet har 17 ulike brands, deriblant Vero Moda og Jack&Jones.

I 2010 tok sønnen Anders over som direktør og eier av selskapet. Povlsen har også kjøpt opp 10 prosent av det tyske netthandelen Zalando og har også store eierandeler i britiske ASOS.com

Ifølge magasinet Forbes fra 2018 er Anders Holch Povlsen Danmarks rikeste mann.

Den britiske avisa Times rapporterte i 2018 og 2019 at Povlsen opp gjennom åra hadde kjøpt opp over 89 000 hektar med land i Skottland. Noe som gjør han til den største landeier i whiskyens hjemland.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!