Danmarks statsminister forsvarer Israels offensiv

Opposisjonen raser.

SKAPER STORM: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen tirrer på seg store deler av landets politiske aktører med sine uttalelser. Foto: FRANCIS DEAN/REUTERS/SCANPIX
SKAPER STORM: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen tirrer på seg store deler av landets politiske aktører med sine uttalelser. Foto: FRANCIS DEAN/REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen forsvarer Israels militære operasjoner i Gaza. Opposisjonen raser, og tusenvis av dansker demonstrerer mot israelernes offensiv.

Fogh sa på sin ukentlige pressekonferanse tirsdag at kritikken mot Israel er ensidig. Også motparten Hamas har ansvar for at kamphandlingene blir stoppet og en holdbar våpenhvile kommer i stand, framholdt den danske regjeringssjefen.

Opposisjonspartiene til venstre for sentrum er harme på Fogh. - Det israelerne gjør, er helt uten proporsjoner, og det er merkelig at statsministeren ikke kan støtte sin egen utenriksminister i denne saken, sa sosialdemokraten Mogens Lykketoft tirsdag.

Utenriksminister Per Stig Møller har kritisert Israel for det han kalte overdreven bruk av militær makt. Israels ambassadør i København har vært kalt inn på teppet hos Møller for å måtte svare for angrep mot mobile klinikker i Gaza.

Tusenvis av mennesker samlet seg tirsdag på Rådhusplassen i sentrum av København, for å protestere mot volden i Gaza. Demonstrasjonen var organisert av opposisjonspartiene og dansk fagbevegelse, og ifølge arrangørene deltok rundt 5000 personer.

(NTB)