Danmarks statsminister forsvarer Israels offensiv

Opposisjonen raser.

SKAPER STORM: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen tirrer på seg store deler av landets politiske aktører med sine uttalelser. Foto: FRANCIS DEAN/REUTERS/SCANPIX
SKAPER STORM: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen tirrer på seg store deler av landets politiske aktører med sine uttalelser. Foto: FRANCIS DEAN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen forsvarer Israels militære operasjoner i Gaza. Opposisjonen raser, og tusenvis av dansker demonstrerer mot israelernes offensiv.

Fogh sa på sin ukentlige pressekonferanse tirsdag at kritikken mot Israel er ensidig. Også motparten Hamas har ansvar for at kamphandlingene blir stoppet og en holdbar våpenhvile kommer i stand, framholdt den danske regjeringssjefen.

Opposisjonspartiene til venstre for sentrum er harme på Fogh. - Det israelerne gjør, er helt uten proporsjoner, og det er merkelig at statsministeren ikke kan støtte sin egen utenriksminister i denne saken, sa sosialdemokraten Mogens Lykketoft tirsdag.

Utenriksminister Per Stig Møller har kritisert Israel for det han kalte overdreven bruk av militær makt. Israels ambassadør i København har vært kalt inn på teppet hos Møller for å måtte svare for angrep mot mobile klinikker i Gaza.

Tusenvis av mennesker samlet seg tirsdag på Rådhusplassen i sentrum av København, for å protestere mot volden i Gaza. Demonstrasjonen var organisert av opposisjonspartiene og dansk fagbevegelse, og ifølge arrangørene deltok rundt 5000 personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer