Danner borgervern mot voldtektsforbrytere

Mannen bak 22. juli-rosemarsjen, Terje Bratland (38).

- GRUSOMT: Terje Bratland (38), som arrangerte rosemarsj etter 22. juli, danner nå borgervernallianse etter voldtektsbølgen som herjer Oslo. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
- GRUSOMT: Terje Bratland (38), som arrangerte rosemarsj etter 22. juli, danner nå borgervernallianse etter voldtektsbølgen som herjer Oslo. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Han mottok drapstrusler etter 22. juli-rosemarsjen. Likevel gjør Bratland seg klar til en ny massemobilisering i Oslos gater. Nå har 38-åringen startet det han kaller Borgervern-alliansen, der frivillige skal være synlige i Oslos gater i helgene.

«Fra sentrum og til de nærliggende bydelene kan vi følge jenter hjem til døren. Det samme gjøres fra buss-, trikk- og T-baneholdeplasser,» skriver Bratland på alliansens Facebook-side.

Patruljene vil være iført gule vester med «Borgervern-alliansen» påført, ifølge infosiden.

Skremt - Hvorfor gjør du dette?

- Fordi jeg blir skremt av alle voldtektene, og hvor lett det skal være for folk å voldta. På fredag var det fakkeltog om dette. Ingen som trodde det skulle bli ny voldtekt etter fakkeltoget — men så har vi flere voldtekter på ei helg, sier Terje Bratland til Dagbladet.

- Folk er redde for å gå på gata etter mørkets frambrudd. Jeg har også ei venninne som er blitt voldtatt, og jeg vet hva dette gjør med mennesker. Det er helt grusomt å tenke på hva de stakkars jentene og familiene deres går igjennom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer