Danner rødt nettverk i KrF

KrF-leder Knut Arild Hareide har sagt ja til å delta på en egen konferanse i regi av den røde fløyen i partiet. Arrangør er et nytt kristendemokratisk nettverk kalt Drivkraft.

KONFERANSE: KrF-leder Knut Arild Hareide er blant deltakerne på en konferanse i regi av et nytt rødt nettverk i KrF. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
KONFERANSE: KrF-leder Knut Arild Hareide er blant deltakerne på en konferanse i regi av et nytt rødt nettverk i KrF. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere KrF-nestleder Odd Anders With er blant initiativtakerne til konferansen som finner sted i Oslo 9. februar. Han sier planleggingen av konferansen startet allerede rett etter det ekstraordinære landsmøtet 2. november, der den blå fløyen vant fram.

-Flere nettverk i partiet, som støttet Hareides linje, har gått sammen om denne konferansen. Vi vil ta vare på engasjementet som Hareide skapte med sin landsstyretale, sier With til Dagbladet.

Med nettverk sikter han til ulike grupperinger på den røde fløyen i KrF, også på Facebook, som på ulike måter sluttet opp om Hareides anbefaling til partiet om å samarbeide med Ap og Sp i regjering.

With avviser overfor Dagbladet at dette er et opplegg for partisplittelse.

-Det har vi ingen planer om, sier han.

Sentrum-venstre

Konferansen som skal finne sted på Thon Hotel Opera har fått navnet «Drivkraft for det som betyr noe». Det minner sterkt om tittelen på boka som Knut Arild Hareide ga ut i fjor, nemlig «Det som betyr noe - et KrF for vår tid».

Ved siden av Hareide selv er tidligere Vårt Land-redaktør og KrF-rådgiver Åshild Mathisen blant de inviterte. Hun skal intervjues av journalist Aslak Bonde med utgangspunkt i temaet «Verdifellesskap sentrum-venstre, analyse og realisme».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer