REDDET: Roberta oppdaget at sønnene hennes ble dratt utover av havstrømmen. Hun svømte etter, men ble selv tatt av strømmen. Da oppstod en utrolig redningsaksjon - 80 mennesker samlet seg og dannet en lenke ut i havet, for å dra familien tilbake på land. Video: CNN Vis mer Vis mer

Redningsaksjon i Florida

Dannet en lenke av 80 mennesker for å redde familie fra å drukne

Menneskene på stranda skjønte at noe var galt. Da handlet de lynraskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag formiddag oppstod en redningsaksjon utenom det vanlige på Panama City Beach i Florida. Det som for familien Ursrey skulle være en hyggelig og kort tur på stranda, viste seg å bli et mareritt, melder CNN.

Hørte barna sine skrike

Mennesker lå og solte seg på stranda, og det gjorde også Roberta Ursrey, sammen med mannen, mora, nevøene og sønnene sine.

Men så kjente hun panikken komme. Ursrey hadde nettopp kommet opp fra vannet, da hun snudde seg for å kikke etter sønnene sine. Barna hennes befant seg mye lenger ute enn hun husket. Ursrey forstod at de var i ferd med å miste kontrollen i den sterke strømmen, skriver Newsherald.

- De skrek, gråt og ropte at de ikke kom seg noe vei, sa hun til nyhetskanalen.

Småbarnsmora forstod at barna var i fare, og startet å svømme utover sammen med resten av familien.

- Dette er måten jeg skal dø på

Ursrey og resten familien var et godt stykke på vei utover da de merket at den såkalte «rip»-strømmen var mye kraftigere enn de først hadde trodd. Da de nærmet seg barna oppdaget de at tre andre personer også var fanget i strømmen, etter å ha forsøkt å hjelpe familiemedlemmene.

Plutselig var hele familien fanget i hodet av strømmen, en sirkel som var cirka fem meter bred.

- Jeg trodde virkelig at jeg kom til å miste hele familien min den dagen. Jeg tenkte, herregud, dette er måten jeg skal dø på, forteller hun videre i intervjuet.

På dette tidspunktet begynte folk på stranda å forstå hva som skjedde. Det de ikke visste var at Ursreys eldre mor var i ferd med å få et illebefinnende.

- Mora min besvimte et par minutter mens vi lå der ute. Hun kom så til bevissthet, og sa at hun ikke skulle forsvinne fra oss helt enda, skriver Ursrey på GoFundMe.

  • Se video av redningsaksjonen øverst i saken.

Redningen kom

På stranda sto flere mennesker i sjokk mens dramatikken utspilte seg. Jessica Simmons og mannen hadde nettopp bestemt seg for å ta en matbit langs stranda, da hun fant et flytebrett som lå i en søppelkasse. Simmons tenkte det ville være en fin gave til gudbarnet sitt, da hun plutselig oppdaget alle menneskene på stranda som flokket seg sammen.

- Jeg trodde automatisk at de hadde sett en hai, så jeg løp tilbake til kaia mens mannen min løp mot dem. Det var da jeg innså at det var noen som var i ferd med å drukne, sa hun til Newsherald.

Simmons hentet flytebrettet, og begynte å løpe. Mannen og et par andre startet å danne en lenke av mennesker, som strakk seg utover mot familien Ursrey. Simmons hoppet uti og svømte langs menneskene som stod hånd i hånd.

- Noen av dem kunne ikke svømme, andre stod med vann opp til halsen.

Én etter én klarte Simmons å hente familien fra strømmen og inn til menneskene. Mannen hennes og et par andre svømmere kom og hjalp til, barna først deretter resten. Familien ble så dratt inn til stranda av de drøyt 80 menneskene som hadde gått ut i vannet for å redde familien.

- Det var helt utrolig. Disse menneskene kjente ikke hverandre, likevel stolte de så mye på hverandre at de klarte å redde en hel familie, sa Simmons til nyhetsstedet.

- Vi har fortsatt medmenneskelighet

Roberta Ursrey husker ikke å ha blitt reddet, hun besvimte på stranda like etter hun var dratt i land. Moren ble hentet i en ambulanse, der hun ble gjennopplivet etter å ha fått et alvorlig anfall. Nå befinner hun seg på sykehuset, og skal være i god behold.

Familien bestemte seg for å starte en GoFundMe-side for å dekke sykehusutgiftene til moren. En av de yngste guttene brakk håndleddet sitt under redningsaksjonen, utover dette er alle i godt behold.

- Jeg er så takknemlig, disse menneskene er guds engler, de var på riktig sted til riktig tid. Jeg er evig takknemlig. Uten dem hadde vi ikke vært her i dag, sa Ursrey til nyhetsstedet.

Redningskvinnen Simmons ble inspirert etter den intense dagen.

- Det er kult å se hvordan vi alle lever ulike liv, og følger våre egne stier, men i det øyeblikket noen trenger hjelp, så slipper alle det de har og bidrar. Med alt som skjer i verden i dag, har vi fortsatt medmenneskelighet, avsluttet hun.