Danny Pearl er død

Både pakistanske og amerikanske myndigheter bekreftet torsdag at den kidnappede journalisten Daniel Pearl er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vår ambassade i Pakistan har mottatt bevis på at Wall Street Journal-journalisten Danny Pearl er død, kunngjorde det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher.

Boucher nevnte ikke hva slags beviser det dreide seg om, men embetsmenn har fortalt CNN at det dreier seg om et videobånd FBI har mottatt med «udiskutable beviser» på at Pearl er død.

Pearls familie reagerte med sjokk og vantro. - For bare få timer siden var vi sikre på at vi ville få Danny trygt hjem igjen. Vi trodde ikke noe menneske ville være i stand til å skade en slik mild sjel, heter det i en uttalelse fra Pearls foreldre. Også USAs president George W. Bush uttrykker sorg over drapet.

- Vi er sønderknuste, sier redaktør Peter Kann i Wall Street Journal, Pearls arbeidsgiver. - Danny var en strålende kollega, en dyktig reporter og en kjær venn til mange i the Journal, sier redaktøren, og kaller drapet «en barbarisk handling»

- Drapet håner alt det som kidnapperne sier de tror på. De hevdet at de var pakistanske nasjonalister, men deres handlinger bringer garantert skam over alle de virkelige pakistanske patriotene, sier Kann.

Pearl ble bortført i havnebyen Karachi den 23. januar i år etter at han hadde avtalt et intervju med lederen for en radikale muslimsk gruppe. Gruppen skal ha hatt tilknytning til terrornettverket som skobomber Richard Reid skal ha vært med i. Britiske Reid forsøkte i desember å sprenge et passasjerfly fra Paris til Miami i lufta med sprengstoff han hadde gjemt i skoa.

BILDET FRA PAKISTAN: Wall Street Journal mottok dette bildet fra Pakistan etter at deres journalist, Daniel Pearl, forsvant på jobb.