mistet pistolen: FBI-agenten mistet pistolen da han skulle slå salto på et utested i Denver. Da han skulle plukke den opp, gikk den av. En person ble skadd. Video: CNN Vis mer Vis mer

Dansende FBI-agent skjøt bargjest ved uhell - får ikke fengselsstraff

Agenten imponerte alle helt til våpenet ramlet ut.

I sommer slo en FBI-agent (30) seg virkelig løs på dansegolvet i en bar i Denver. En video av hendelsen viser den dansende agenten ta en baklengs salto. Og det er her det går galt.

Våpenet hans løsnet fra hylsteret og ramlet ut på dansegolvet. Som om det ikke var nok i seg selv, avfyrte FBI-agenten et skudd ved et uhell da han skulle plukke opp våpenet.

En tilfeldig bargjest ble truffet i beinet.

Se videoklippet av hendelsen øverst i saken.

DANSET: FBI-agenten mistet våpenet sitt på bakken da han danset. Her går våpenet av. Foto: Skjermdump/CNN
DANSET: FBI-agenten mistet våpenet sitt på bakken da han danset. Her går våpenet av. Foto: Skjermdump/CNN Vis mer

Erklærte seg skyldig

Agenten var ikke på jobb da han danset i baren, men var i Denver i forbindelse med jobben.

Nesten sju måneder seinere blir det klart at FBI-agenten ikke vil få fengselsstraff for det som skjedde i baren, skriver CNN.

I en pressemelding blir det opplyst at FBI-agenten erklærte seg skyldig i uaktsom kroppskrenkelse under en høring fredag. Selv om agenten ikke blir straffedømt for hendelsen, betyr ikke det at han slipper fullstendig unna.

Avtalen mellom partene i retten innebærer at agenten må gjennomgå 24 måneder med veiledet prøvetid. Han må også betale en bot på 1200 dollar (10 500 kroner), i tillegg til rettskostnadene og erstatning til offeret.

Det er ikke kjent om FBI-agenten hadde drukket alkohol før ulykken inntraff.

Kronisk smerte

Offeret, en 24 år gammel mann, ble intervjuet av Denver7 etter hendelsen. I intervjuet kom det fram at kula traff hovedpulsåra i beinet, og at han kunne ha blødd i hjel.

Under høringen fredag fortalte offeret at livet hans har blitt snudd på hodet etter hendelsen. Han skal ha mistet jobben sin og ha kroniske smerter i beinet. Han tror han aldri vil kunne løpe igjen, ifølge The Denver Post.

Likevel bærer ikke offeret noe personlig nag til agenten.

- Jeg har også gjort dumme ting i barer for å imponere jenter, sier han.

- Mitt mål i livet er å ta vare på, beskytte og tjene folket. Jeg forventet aldri at resultatet av mine handlinger kunne lede til noe slikt, sa den angrende FBI-agenten under høringen.