DANSER: Jekaterina Vladimirovna Tikonova konkurrerer på toppnivå i dans. Nå sier en av hennes kolleger at hun er Putins datter. Foto: REUTERS/Jakub Dabrowski/NTB Scanpix
DANSER: Jekaterina Vladimirovna Tikonova konkurrerer på toppnivå i dans. Nå sier en av hennes kolleger at hun er Putins datter. Foto: REUTERS/Jakub Dabrowski/NTB ScanpixVis mer

Danser kan ha avslørt Putins hemmelighet: Dette er dattera

Mektige Jekaterina (31) har en sentral stilling ved universitetet i Moskva og er gift med den styrtrike forretningsmannen Kirill Sjamalov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En dansekollega av Jekaterina Vladimirovna Tikonova har uttalt at hun er Vladimir Putins datter, ifølge Reuters.

Meldingen kommer to år etter at nyhetsbyrået fikk bekrefta det samme fra World Rock'n'roll Confederations (WRRC) visepresident Manfred Mohab.

Det samme gjorde Andreij Akimov, nestleder i banken Gazprombanks styre.

Trakk uttalelse

Akimov trakk imidlertid tilbake uttalelsen, hvorpå verken myndighetene i Kreml eller Tikonova ønsket å kommentere saken.

Den nå 31 år gamle russerinnen er en profilert utøver innen akrobatisk rock'n'roll - en konkurransedans populær i blant annet Russland og Tyskland.

I 2015 omtalte Dagbladet hvordan hun har fått flere millioner dollar i statlig støtte for prosjekter på universitet i Moskva.

OMSTRIDT, ELSKET OG HATET: Vladimir Putin er Russlands president. I dag fyller den mektige mannen 65 år. Dette er noen av øyeblikkene han er kjent for. Video/Foto: NTB / Scanpix. Redigering: Herman Borgstrøm Vis mer

Gift med styrtrik russer

Der har hun en sjefsstilling. Tikonova, er også gift med Kirill Sjamalov, en 35 år gammel styrtrik forretningsmann og sønn av en nær venn av Putin.

Han var i fjor også Russlands yngste dollarmilliardær, ifølge Forbes.

Nettstedet skrev da at han hadde en formue tilsvarende 1,3 milliarder dollar.

- Vakter på hvert hjørne

Bryllupet mellom Sjamalov og Tikonova fant sted i februar for fire år siden på et skihotell nær Sankt Petersburg.

Da fortalte ansatte ved hotellet hvordan «det var vakter på hvert hjørne», angivelig for å hindre at noen fikk med seg at ekteskapet ble inngått.

- Men vi visste at Kirill og Jekaterina, Putins datter, feiret bryllup, sa en av dem til Reuters den gang.

Privat Putin

Vladimir Putin selv har også vært svært aktiv i å skjule sitt privatliv.

I tillegg til Jekaterina Tikonova skal han også ha en 32 år gammel datter ved navn Maria. Begge disse skal være døtre den russiske presidenten fikk i løpet av forholdet med Ljudmila Putina.

Putin og Ljudmila skilte seg i 2014 etter et 30 år langt ekteskap.

Ville kaste ut dattera

Deres eldste datter Maria bodde tidligere i Nederland, men forlot landet samme år som foreldrene gikk fra hverandre.

Dette i etterkant av at 193 nederlendere omkom da russiskvennlige separatister skjøt ned Malaysia Airlines MH17 - hvorpå et voldsomt sinne ble rettet mot både Vladimir Putin og dattera.

Mange krevde da at Maria Putina skulle bli kastet ut av landet, og oppmerksomheten rundt henne ble enorm.

- Hun flyttet inn i fjor, og det var ganske stille lenge, men da det ble klart hvem hun var, ble det en del uro. Og nå har dette skjedd. Hun er selvsagt ikke ansvarlig for hva faren gjør, men vi vil ikke ha demonstrasjoner her, sa en nabo etter at Putins datter forlot landet, ifølge Daily Mirror.