Danser mot «Megan\'s Law»

Britiske tabloidaviser skyver regjeringen nærmere en lov som åpner for å publisere navnene til pedofilidømte. Det kan nå slå kraftig tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Sommeren 2000 forsvinner åtte år gamle Sarah Payne etter å ha lekt med sine søsken nær besteforeldrenes hjem i Sussex. To uker seinere blir hun funnet drept. Roy Whiting blir arrestert, og seinere dømt til fengsel på livstid for kidnapping og drap. Han er tidligere dømt for seksuelt misbruk. Siden den gang har tabloidavisa News of the World drevet en kampanje for å få åpnet registrene over dømte seksualforbrytere. Da avisa trykket navn og bilder av 83 dømte pedofile, ble uskyldige personer truet på livet. Folk tok loven i egne hender. Daværende innenriksminister Jack Straw mente publisering av navnene var en dårlig idé.

-  Det vil ikke, etter vår mening, gjøre det lettere å beskytte barn eller offentligheten, sa Straw den gang.

Seks år etterpå har kampanjen fått ny energi. Målet er at Storbritannia skal få en lov etter modell fra «Megan\'s Law» i USA. I 1994 ble sju år gamle Megan Kanka drept av naboen Jesse Timmendequas. Han hadde to dommer mot seg for seksuelle overgrep. Drapet førte til innføringen av «Megan\'s Law». Den åpner for at foreldre sjøl kan sjekke om seksualforbrytere bor, eller skal flytte inn, i deres nabolag. I flere stater kan foreldre trykke inn postadressa si på en database, og få opp ei liste over dømte seksualforbrytere med navn og bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer