Dansk avis krever statsheroin

Københavns sosialoverlege var motstander av heroin på resept, men går nå inn for dette. Samtidig krever den danske avisa Ekstra Bladet at statsheroin innføres i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialoverlegen i København, Peter Ege, sier det er en undersøkelse fra Nederland som har fått ham til å gå inn for at de tyngste narkomane skal få en kombinasjonsbehandling med metadon og heroin.

Tidligere har Ege frarådet slik behandling av tunge narkomane, men undersøkelsen har altså fått ham til å vende fullstendig om i dette spørsmålet. 750 nederlandske narkomane har deltatt, og konklusjonen er at en kombinasjonsbehandling med heroin og metadon er langt mer virkingsfull enn bare med metadon.

- Jeg vil nå anbefale at danske politikere seriøst overveier å utføre danske forsøk med heroin i behandlingen av narkomane, sier sosialoverlegen til Ekstra Bladet.

Han mener at de heroinbehandlete narkomane vil få det bedre både fysisk, psykisk og sosialt, og at de vil bli mindre kriminelle.

Avisa og taler selv varmt for denne behandlingspraksisen. Som innledning til en fem sider lang dekning av temaet, deriblant et lengre intervju med Peter Ege, skriver avisa at den «krever at det blir innført statsheroin nå».